Algemene informatie

De Roei- en Zeilvereniging ‘Gouda’ behoort tot de grotere roeiverenigingen van Nederland. Ons roeiwater is aantrekkelijk met een uitdagend plassengebied, de mogelijkheid om door de stad te roeien, alsmede op rivieren in de nabijheid van Gouda. Daarnaast hebben we voor de wedstrijdroeiers een ongeveer 2 km min of meer rechte baan (de Breevaart) met fietspad, waar prima geroeid en gecoacht kan worden.

Ruim de helft van de leden van de vereniging is roeiend actief, daaronder zijn ook leden die zowel roeien als zeilen. De grootste groep is recreatief roeier en vaart in C-materiaal of wherries (dit zijn de wat bredere boten) op de plassen. Ongeveer 100 leden zijn actief als wedstrijdroeier (zowel volwassenen als jeugd). Zij trainen meestal op de Breevaart in zogenaamd glad materiaal. Daarnaast hebben we een groeiende groep jeugd tussen de 10 en 18 jaar die bij ons leert roeien.

Mocht je als nieuw lid actief worden op onze vereniging, dan vinden wij het van belang dat je snel aansluiting vindt bij andere leden en dat je je thuis voelt op onze club.

Als je al kunt roeien, zullen we je helpen om aansluiting te vinden bij een ploeg die past bij jouw ambities en verwachtingen. Dat kan in een wedstrijdploeg zijn, maar ook in een ploeg die meer recreatief met de roeisport bezig is.

Als je nog niet kunt roeien (en dat geldt voor de meeste nieuwe leden) stroom je in beginsel in in de basis roei instructie (BRO). Hier leer je in 1 seizoen (of eventueel kun je ook wat meer tijd nemen) te roeien en te sturen (sturen is met alle bruggetjes in het Reeuwijks Plassengebied een echte uitdaging) in een 5 mans boot (4 roeiers en een stuur). Na het behalen van je zogenaamde basis roei diploma kun je zelfstandig (dwz zonder instructeur) met een ploeg op de plassen roeien. Voor meer informatie over de opzet van de basiscursus, zie hier. Opgeven voor de basis roei opleiding kan met de inlogcode. Klik hier om in te schrijven. Startdatum in 2019 is rond 14 april. Medio juni zal er opnieuw een cursus starten.

Voor de jeugd geldt dat er een speciale jeugdinstructie is. Hier leer je roeien in een skiff. Instructie is op woensdagmiddag en/of zaterdagmiddag. Voor meer informatie zie hier.

 

Deze pagina wordt onderhouden door: de Roeicommissaris