Algemene informatie

Ruim de helft van de leden van de vereniging is roeiend actief, daaronder zijn ook leden die zowel roeien als zeilen. De grootste groep is recreatief roeier en vaart in wherries of C materiaal op de plassen. Ongeveer 100 leden zijn actief als wedstrijdroeier (of als volwassenen of als jeugd). Zij trainen meestal op de Breevaart in zogenaamd glad materiaal. Daarnaast hebben we een groeiende groep jeugd die bij ons leert roeien.

Als je al kunt roeien, zullen we je helpen om aansluiting te vinden bij een ploeg die past bij jouw ambitie en verwachtingen.

Als je nog niet kunt roeien (en dat geldt voor de meeste nieuwe leden) stroom je in beginsel in in de basis roei instructie. Hier leer je in 1 seizoen (of eventueel kun je ook wat meer tijd nemen) te roeien en te sturen (sturen is met alle bruggetjes in het Reeuwijks Plassengebied een echte uitdaging) in een 5 mans boot (4 roeiers en een stuur). Na het behalen van je zogenaamde BRO diploma kun je zelfstandig (dwz zonder instructeur) met een ploeg op de plassen roeien. Voor meer informatie over de opzet van de cursus zie hier. Opgeven voor de BRO kan met de inlogcode. Klik hier om je in te schrijven voor de BRO

Voor de jeugd geldt dat er een speciale jeugdinstructie is . Hier leer je roeien in een skiff. Instructie is op woensdagmiddag en/of zaterdagmiddag. Voor meer informatie zie hier.

Deze pagina wordt onderhouden door: de Roeicommissaris