Combi Rotterdam

COMBI ROTTERDAM

Alle jeugdzeilers kunnen kennismaken met zeilwedstrijden tijdens het weekend van de Combi Rotterdam in Reeuwijk.

De Combi Rotterdam is een serie zeilwedstrijden voor de jeugd in de regio Rotterdam. Eén weekend per jaar organiseren GWV Elfhoeven en Roei-en-Zeil in een weekend twee wedstrijddagen voor de Combi Rotterdam. Eén dag bij Roei-en-Zeil en één dag bij GWV Elfhoeven.  (**).

Heb je al een poosje les gehad in Optimist, RS-Feva, Splash of Laser (ILCA 4 en 5), dan kun je meedoen met deze wedstrijden. Alle deelnemers worden begeleid door onze eigen instructeurs en er is vooraf uitgebreid uitleg hoe je de wedstrijd moet varen en waar je op moet letten.  Het is niet moelijker dan gewone zeilles, maar je vaart wel met veel meer boten tegelijk. Drukker en ook veel gezelliger, op het water en op de kant.

Voor wie het leuk vindt om vaker wedstrijdjes te zeilen is er plaats in de wedstrijdploeg RZV ‘Gouda’. Hiervoor moet je CWO-2 diploma hebben gehaald en zin hebben om trainingen te volgen en wedstrijden te varen. Van april tot begin juli is er voor Optimist- en RS-Feva’s-zeilers op woensdagmiddag getraind onder leiding van Sjoerd Schouten. Daarnaast staan de wedstrijden van de Combi Rotterdam op het programma om aan deel te nemen. Je kan dan varen op de Kralingse Plas of Bergse Plas in Rotterdam, de Binnenmaas of het Haringvliet bij Hellevoetsluis en misschien ook wel het finale weekend van de Combi in Hoorn op het IJsselmeer.  Bij een aantal wedstrijden gaat een instructeur van RZV ‘Gouda’ mee met een RIB (Springbok) om te coachen vanaf het water. Bij andere wedstrijden zullen ouders het vervoer van de boten moeten regelen. Kijk maar eens op de website www.combi-rotterdam.nl.

Wil je graag van zeilen jouw sport maken en wil je meedoen in de wedstrijdploeg, meld je dan aan bij de hoofdinstructeur jeugdzeilen optimisten@roeienzeil.nl.

Kijk voor meer informatie over de wedstrijdploeg en de trainingen op deze informatiepagina (link invoegen naar pagina Wedstrijdploeg RZV ‘Gouda” 2023)

Ook voor Splash- en Laserzeilers tot en met 17 jaar zijn de wedstrijden van Combi Rotterdam een heel leuke serie wedstrijden, waar je lekker veel kan zeilen op steeds ander zeilwater.

Van deze zeilers wordt een flink stuk eigen initiatief verwacht, maar als je interesse hebt, neem dan contact op met zeilwedstrijden@roeienzeil.nl. Dan kan er in overleg gekeken worden hoe de vereniging kan faciliteren en ondersteunen.

Deze pagina wordt onderhouden door: de Zeilcommissaris (26/03/2023, JJa)