Zeilen

Welkom bij de afdeling zeilen van de Roei- en Zeilvereniging “Gouda”!

De Roei- en Zeilvereniging “Gouda” heeft een eigen zeilvloot van zo’n 55 boten in diverse disciplines waar alle leden gebruik van maken. Uiteraard zijn daarvoor wel diverse vaardigheden voor vereist. Daarvoor kun je bij onze opleidingen terecht.

Daarom heeft de zeilcommissie de volgende doelen opgesteld:
# Zeilinstructie verzorgen voor jeugd en volwassenen
# Faciliteren van kennismaking met wedstrijdzeilen voor jeugd en volwassenen
# Faciliteren van recreatief zeilen
# Organiseren van wedstrijden

Opleidingen
Voor haar instructie maakt de RZVG gebruik van het systeem van de Commissie Watersport Opleidingen (CWO). Binnen het CWO-systeem worden diploma’s afgegeven op basis van vooraf extern bepaalde criteria. Na het behalen van CWO-diploma’s mogen de leden gebruik maken van de zeilboten van de vereniging. Met een CWO-diploma kan ook eenvoudiger zeilervaring aangetoond worden wanneer een zeilboot gehuurd wordt elders in Nederland. De CWO-disciplines waarin de RZVG instructie in geeft zijn: CWO jeugdzeilen (1-2 mans) , Zwaardboot en kielboot.

CWO opleidingen      CWO erkend

In iedere discipline worden zowel voor beginners als gevorderden instructie aangeboden. Zie onder de diverse opleidingen meer informatie over de diverse instructies.

Instructeurs
Alle instructie wordt verzorgd door leden van de RZVG. Instructeurs moeten minimaal 16 jaar zijn en in het bezit van het CWO instructeursdiploma.

Wedstrijden
De Goudse Zeilweek is met haar eerste editie in 1938 het oudste evenement wat de RZVG rijk is. Na de oorlog werd in 1946 de eerste Goudse Zeilweek in samenwerking met de Goudse Zeilvereniging Elfhoeven georganiseerd. Hiermee is een goed samenwerkingsverband geboren in de vorm van het Comité Goudse Zeilweek. Onder wedstrijdzeilen vind je meer informatie over de Goudse Zeilweek en andere zeilwedstrijden.

Recreatief zeilen
Niets is lekkerder dan toeren over de Reeuwijkse Plassen! Leden van de RZVG hebben beschikking over een mooie en grote vloot zeilboten. Om deze zeilboten te mogen gebruiken zijn afschrijfregels opgesteld, inclusief minimale diplomavereisten. De afschrijfregels zijn hier te vinden.

Deze pagina wordt onderhouden door: de Zeilcommissaris (31/05/2022)