Algemene informatie

Een groot aantal van de ruim 1000 leden van onze vereniging zijn actief met het zeilen. Dit betreft een grote groep jeugdleden die deelnemen aan de jeugdinstructie maar zeker ook een grote groep volwassenen die met elkaar actief zijn als tour- of als wedstrijdzeiler. Wij hebben als doel om onze passie voor het zeilen met zoveel mogelijk mensen te delen. Hiervoor organiseren wij zeilinstructie voor jeugd en volwassenen, beginners en gevorderden, faciliteren wij recreatief en wedstrijdzeilen en organiseren allerlei zeilevenementen.

De vereniging heeft een eigen zeilvloot van zo’n 55 open zeilboten van klein (optimist) tot groot (randmeer en centaur). Alle leden kunnen hier gebruik maken. Het is heerlijk om over de Reeuwijkse Plassen te toeren. Uiteraard zijn daarvoor wel de nodige vaardigheden vereist, die via diverse opleidingen verkregen kunnen worden.

Opleidingen
Voor de instructie maakt de vereniging gebruik van het systeem van de Commissie Watersport Opleidingen (CWO). Binnen het CWO-systeem worden diploma’s afgegeven op basis van extern bepaalde criteria.

Na het behalen van CWO-diploma’s mogen de leden gebruik maken van de zeilboten van de vereniging. Met een CWO-diploma kan ook eenvoudiger zeilervaring aangetoond worden wanneer een zeilboot gehuurd wordt elders in Nederland.

Alle instructie wordt verzorgd door leden van de vereniging. Instructeurs zijn minimaal 16 jaar oud en zijn in het bezit van het instructeursdiploma.

Voor meer informatie over Jeugd- en Zwaardboot zeillessen voor ouders en deelnemers: klik hier.

Evenementen
Evenementen die jaarlijks georganiseerd worden zijn:

  • Minizeilweek
  • YOUNG ONES (jeugd weekend – optimisten),
  • Frieslandweekend
  • Zeilinstructieweek
  • Laserbejaardenweekend
  • Zeilweekend Zeeland

Lees verder over afdeling zeilen.

Deze pagina wordt onderhouden door: de Zeilcommissaris (31/05/2022)