Algemene informatie

 

Een groot aantal van de ruim 1000 leden van onze vereniging zijn actief met het zeilen. Dit betreft een grote groep jeugd leden die deelnemen aan de jeugdinstructie maar zeker ook een grote groep volwassenen die met elkaar actief zijn als tour of als wedstrijdzeiler. Wij hebben als doel om onze passie voor het zeilen met zoveel mogelijk mensen te delen. Hiervoor organiseren wij zeilinstructie voor jeugd en volwassenen, beginners en gevorderden, faciliteren wij recreatief en wedstrijdzeilen en organiseren allerlei zeilevenementen.

De vereniging heeft een eigen zeilvloot van zo’n 55 open zeilboten van klein (optimist) tot groot (randmeer en centaur). Alle leden mogen hier naar behoeven gebruik maken, Het is heerlijk om over de Reeuwijkse Plassen te toeren. Uiteraard zijn daarvoor wel de nodige vaardigheden vereist, die via diverse opleidingen verkregen kunnen worden.

Opleidingen
Voor haar instructie maakt de RZVG gebruik van het systeem van de Commissie Watersport Opleidingen (CWO). Binnen het CWO-systeem worden diploma’s afgegeven op basis van extern bepaalde criteria. Na het behalen van CWO-diploma’s mogen de leden gebruik maken van de zeilboten van de vereniging (zwaardboten en kielboten ‘ . Met een CWO-diploma kan ook eenvoudiger zeilervaring aangetoond worden wanneer een zeilboot gehuurd wordt elders in Nederland.

Alle instructies worden verzorgd door leden van de vereniging. Instructeurs zijn minimaal 16 jaar zijn en in het bezit van het CWO-diploma Zwaarboot II of Kielboot II. Op basis van deze eigen vaardigheid bieden we de instructeurs interne en externe opleidingen aan. Tijdens deze opleidingen wordt voornamelijk aandacht besteed aan didactiek en veiligheid. Instructeur worden? Mail de instructeurcoordinator!

 

Evenementen
Populaire evenementen die jaarlijks georganiseerd worden zijn de Mini Zeilweek in het voorjaar, de YOUNG ONES (jeugd weekend – optimisten), Het Frieslandweekend, de Zeilinstructieweek tijdens de zomervakantie en het Laserbejaardenweekend in de zomer alsmede een zeilweekend in Zeeland . Geweldige evenementen waarvoor je op tijd moet aanmelden!

verdere info en afschrijven boten

 

 

 

Zeilen in Zeeland 20-22 september

Zeilweekend Friesland 28-30  juni

Zeilinstructieweek- 25-30 aug 

Deze pagina wordt onderhouden door: de Zeilcommissaris