Extra dag voor evenement ‘Optimist on Tour’ in 2024!

Optimist on Tour is hét rondreizend watersportevenement waar kinderen gratis kunnen kennismaken met de watersport. Onder begeleiding van gecertificeerde en enthousiaste instructeurs varen kinderen hun eerste meters in een Optimist en gaan ze roeien (in edons)  en suppen. Daarnaast worden spreekbeurten gehouden in de klas en is er het Optimist on Tour Waterlaboratorium, waar kinderen op een speelse manier meer leren over water. Dit geheel zorgt voor veel plezier op én naast het water.

Kinderen tot en met 12 jaar kunnen zich, met de klas of individueel, inschrijven om mee te doen met Optimist on Tour Reeuwijkse Plassen op 12 t/m 15 juni. Wegens grote belangstelling vanuit de Goudse en basisscholen uit de gemeente Bodegraven-Reeuwijk én een extra financiële bijdrage vanuit de gemeente B-R kunnen we nog meer kinderen een kennismaking met de watersport aanbieden! Het enige dat ze nodig hebben is minimaal zwemdiploma A. Dit evenement is een nauwe samenwerking tussen het Watersportverbond, GWV Elfhoeven en de RZVG. Docenten kunnen zich nog steeds aanmelden via info@optimistontour.nl

Na schooltijd en op zaterdag kunnen kinderen zelf langskomen om watersport uit te proberen. Een plekje hiervoor reserveren kan binnenkort via optimistontour.nl. Het is ook mogelijk om je ter plekke aan te melden.

In 2024 bestaat Optimist on Tour 10 jaar! Een feestelijk jaar om dit met de samenwerkende partijen en de schooljeugd te vieren. Binnen de GWV Elfhoeven en de RZVG zijn nog vrijwilligers nodig om de zeil- en roeilessen i.s.m. medewerkers van het team Optimist on Tour goed en veilig aan te bieden aan… de generatie van de toekomst. Achter de schermen is de organisatie in volle gang. Help je mee om dit evenement tot een succes te maken.

Het genieten van de aangeboden watersporten binnen een sociaal-veilige sportomgeving en het met elkaar plezier maken in ons aller achtertuin… de Reeuwijkse Plassen!

(24 april 2024, Ineke Verkaaik-Hogervorst – voorzitter)

Comments are closed.