Gastroeien

Gastroeien

De 13 plassen gelegen tussen Reeuwijk en Gouda hebben een oppervlakte van ruim 750 hectare en worden bijna alle gebruikt voor recreatie. Er zijn veel smalle weggetjes en eilandjes. De plassen zijn onderling verbonden.

Het natuurschoon, de verscheidenheid aan plassen en de ligging van de Roei- en Zeilvereniging Gouda (RZG) hebben een flinke aantrekkingskracht op roeiers van andere roeiverenigingen in Nederland (of buiten Nederland).

Ze zijn van harte welkom in onze omgeving te komen roeien. Dat kan een korte of lange tocht zijn op de plassen of – in bijzondere gevallen – een tocht via de sluis naar Gouda voor een rondje door de stad.

Natuurlijk kunnen hiervoor eigen boten worden meegenomen of boten van de RZG worden gehuurd. In overleg zijn een of meer C4+-en, C2+en of wherry’s te huren. Voor het lenen van de boot wordt een vergoeding betaald van € 10,– p.p. per dag. In dit bedrag zijn koffie bij aankomst en een drankje na afloop in de sociëteit van de RZG inbegrepen.

Het roeien op de plassen met de vele bruggen vereist wel enige stuurmanskunst en behendigheid.

Huren kan echter alleen indien de activiteiten van de eigen leden bootverhuur toelaten.

Zo zijn met name in het weekend daardoor de mogelijkheden zeer beperkt. Op zaterdag en zondag is het vrijwel uitgesloten om vóór 13:00 uur een boot te huren.

Gezien de lage lucht- en water temperaturen  in de koude maanden  zijn de gasten welkom tussen 1 april en 1 november.

Gasten worden door een gastvrouw of -heer van de RZG ontvangen, ze krijgen waterkaarten te leen, uitleg over de vaarroutes en de te lenen boten worden geïnspecteerd. Daarna wordt de bruikleenovereenkomst Link  : http://chrome-extension://bpmcpldpdmajfigpchkicefoigmkfalc/views/app.html

In onderling overleg kan worden besloten dat de gasten tijdens hun tocht worden vergezeld

door één of meer leden van de RZG.

In verband met de aanvraag voor het lenen van boten van Roei- en Zeilvereniging Gouda voor het maken van een tocht over de Reeuwijkse Plassen, verzoeken wij u de vragen op het gastenformulier

LINK  te beantwoorden en te retourneren per e-mail (gastroeien@roeienzeil.nl).

Er wordt dan per ommegaande contact met u opgenomen.