Geslaagde Optimist on Tour!

Met ca. 420 basisschoolleerlingen uit de gemeentes Bodegraven-Reeuwijk en Gouda was het dagprogramma gedurende 4 dagen volgeboekt. De vrije inschrijving voor dit evenement na schooltijd en op de zaterdag heeft tot 300 aanmeldingen geleid. Het enthousiasme en de blije koppies van de jeugd spraken boekdelen.


Voorafgaand aan deze 4 dagen kregen de basisschoolleerlingen lessen in de klas m.b.t. de waterhuishouding, de waterkwaliteit en windrichting. Daarnaast werd gesproken over wat een optimist is en hoe de zeilen en het roertje van deze jeugdboot werken.


Tijdens het bezoek aan de RZVG kwamen de ware jeugdige watersporters bovendrijven: ‘Mam, ik wil op zeilles!’
De vraag naar zeillessen binnen de RZVG en samenwerkingspartner GWV Elfhoeven is toegenomen.

Gedurende de officiële opening bij aanvang van het vierdaagse evenement reageerden zowel wethouder Knol (gemeente B-R) als wethouder Van Vugt (gemeente Gouda) spontaan op het mooie initiatief vanuit de RZVG op het zojuist geopende evenement ‘Optimist on Tour op de Reeuwijkse Plassen’.

Dankzij de genereuze subsidies vanuit de gemeenten Gouda en Bodegraven-Reeuwijk is dit watersportevenement mede mogelijk gemaakt. Tevens dankzij de sponsoring met verse croissants, glutenvrij brood en talrijke broden en krentenbollen door bakker BROOD&KO! Arno heeft zorgvuldig voor de inwendige mens van de instructeurs gezorgd.

De leden van de RZVG hebben gedurende die 4 dagen gewoon kunnen roeien en zeilen en de omwonenden hebben na afloop hun waardering laten weten. Geen wanklank gevallen! Voor herhaling vatbaar ‘Optimist on Tour op de Reeuwijkse Plassen’!

 

(19 juni 2024 -Ineke Verkaaik-Hogervorst, voorzitter RZVG)

Comments are closed.