Hart van Holland marathon

Op 20 april hebben 2 boten van de RZVG de Hart van Holland geroeid: een marathon van 90 km in estafettevorm. Dit jaar werd er een alternatieve route geroeid. In plaats van een route door het Groene Hart, was de rivier de Vecht het roeiterrein van de dag. Vanaf de Utrechtse Weerdsluis werd de hele Vecht geroeid tot Muiden om vervolgens om te draaien bij het aquaduct van de A1 en weer terug te roeien.


De Vecht is een prachtige rivier met zijn fraaie landgoederen, theehuizen, rustieke boerderijen en molens. Het typisch Hollandse landschap dat voorbij gleed langs de boorden van de boot, werd vergezeld door typisch Hollands weer: stevige wind (4-6 bft), fraaie wolkenpartijen, stevige regen- en hagelbuien maar ook een goede dosis zonneschijn.

Het was stevig roeien richting Muiden tegen de wind in, maar op de terugweg gleden we over het water terug naar Utrecht. Bij Fort Uitermeer liepen we tegen een probleem aan. Een team had per ongeluk de autosleutels in de auto laten liggen. Maar niet getreurd; het kameraadschap van de RZVG had dit logistieke probleem zo opgelost! Er werd een plan gesmeed en de teams werden snel heen en weer gependeld tussen de wisselplaatsen met de tweede auto. De trajecten werden omgegooid tot een aantal dubbele roeitrajecten en zo kwam iedereen aan het eind van de dag weer veilig in de Weerdsluis aan.

Daarna werd er geproost op de geslaagde roeidag in de gezellige kantine van RV Viking onder het genot van een prima avondmaaltijd. Als kers op de roeitaart werden Gouda 1 en 2 in het licht gezet door het organisatie met een 2de en 3de  plaats in de categorie C4-mixed met roeitijden van 7h08 en 7h36.

(26 april 2024, Mariette Kemner)

Comments are closed.