Koninklijke overwinningen voor Goudse junioren roeiers

Op 1 en 2 juni, tijdens de enige Nederlandse internationale roeiwedstrijd, de Koninklijke Holland Beker, zijn de roeiers van RZVG er tweemaal overtuigend met de winst vandoor gegaan. Dauwe, Timme, Thijs en Mees wonnen de dubbelvier voor jongens t/m 16 jaar. Hugo, ook 16, won de skiff voor jongens t/m 18 jaar. Ook Emma en Anaïs roeiden goed, maar grepen net naast de winst.

Twee weken geleden haalden de meisjes de prijzen voor Gouda binnen. Dit keer namen de jongens het stokje over. Zaterdag waren de dubbelvieren aan de beurt. Emma en Anaïs roeiden, in een combi met roeisters uit Groningen en Amersfoort, de helft van de race aan de leiding bij de WU17 4x (WU17 staat voor Women Under 17 years old), maar zij moesten de tweede helft de tol voor de daarbij geleverde inspanning betalen. Meer dan een tweede plek zat er niet in. De jongens gingen in de MU17 4x (laat zich raden) in hun voorwedstrijd zo overtuigend aan de leiding dat ze halverwege besloten het wat spannender te maken. Na het slaan van een paar ferme snoeken pakten ze de draad weer op en wonnen hun voorwedstrijd in de snelste tijd. In de finale was het spannender, maar op dezelfde plek hadden ze ‘s ochtends kennelijk nog een klein snoekje over het hoofd gezien. Nadat die binnen gehengeld was, pakten ze de draad weer op om met een lengte voorsprong de race te winnen. Ik wist dat ze van vissen houden, maar dit?

Zondag kwamen Emma en Anaïs in de dubbeltwee net wat (geluk) tekort om de finale te halen. Hugo, nog niet helemaal hersteld van de eindexameninspanningen, startte in de MU19 1x. Bedoeling vooraf was om hem 2 harde races te laten varen met 2 km lang tegenstand naast zich. Daar dacht Hugo anders over. De voorwedstrijd werd met een kleine 50 m voorsprong gewonnen, maar niet in de snelste tijd. Dat gaf hoop voor een spannende finale. Die kwam er dan ook en Hugo moest heel diep gaan, maar heeft de gehele race gedomineerd om uiteindelijk, totaal uitgeput, met ruim 3 sec voorsprong te winnen. Winst in de Holland Beker voor junioren!

(3 juni 2024 – Toine Vergroesen)

VLNR: Mees, Timme, Dauwe en Thijs pakken de medailles in de jongens dubbelvier

Hugo ontvangt de wisselbeker voor de winst in de jongens skiff

Comments are closed.