Optimist on Tour (2)

Optimist on Tour is hét rondreizend watersportevenement waar kinderen gratis kunnen kennismaken met de watersport. Onder begeleiding van gecertificeerde en enthousiaste instructeurs varen kinderen hun eerste meters in een Optimist en gaan ze roeien en suppen. Daarnaast worden spreekbeurten gehouden in de klas en is er het Optimist on Tour Waterlaboratorium, waar kinderen op een speelse manier meer leren over water. Dit geheel zorgt voor veel plezier op én naast het water.

Kinderen tot en met 12 jaar kunnen zich, met de klas of individueel, inschrijven om mee te doen met Optimist on Tour Reeuwijkse Plassen op 13 t/m 15 juni. Het enige dat ze nodig hebben is minimaal zwemdiploma A. Dit evenement is een nauwe samenwerking tussen het Watersportverbond, GWV Elfhoeven en de RZVG. Inmiddels hebben 6 scholen bestaande uit 11 klassen zich aangemeld voor deelname in 2024 op locatie van de RZVG. Docenten kunnen zich nog steeds aanmelden via info@optimistontour.nl

Na schooltijd en op zaterdag kunnen kinderen zelf langskomen om watersport uit te proberen. Een plekje hiervoor reserveren kan binnenkort via optimistontour.nl. Het is ook mogelijk om je ter plekke aan te melden.

In 2024 bestaat Optimist on Tour 10 jaar! Een feestelijk jaar om dit met de samenwerkende partijen en de schooljeugd te vieren.

Het genieten van de aangeboden watersporten binnen een sociaal-veilige sportomgeving en het met elkaar plezier maken in ons aller achtertuin… de Reeuwijkse Plassen!

(28 maart 2024, Ineke Verkaaik-Hogervorst – voorzitter)

Comments are closed.