Reserveringssysteem roeiboten wordt aangepast

’s Nachts tot 24.00 opblijven om dan de gewenste boot te kunnen afschrijven in het weekend? Uit de ledenenquête kwam overduidelijk naar voren dat de meeste leden dit liever niet doen. Daarom wordt het reserveringssysteem aangepast. Vanaf 6 juli start een pilot die in november wordt geëvalueerd. Hieronder de belangrijkste wijzigingen.

  • Afschrijven is mogelijk 36 uur tevoren voor toerboten (C en D materiaal), edons en wherries. Dit geldt dan voor alle dagen.
  • Voor toerboten wordt de standaard tijdsduur reservering teruggebracht naar 1.5 uur (was 2 uur). De maximale duur blijft staan op 3 uur. Edons en wherries mag je standaard 2 uur en max 3 uur afschrijven.
  • Voor toerboten gelden op zaterdag- en zondagochtend tijdsblokken van 8.00-10.00 en 10.00-11.30 uur, daarna vrij.

De reserveringscie heeft rekening gehouden met de populaire zaterdag- en zondagmorgen en hoopt met dit systeem tegemoet te komen aan de wens om niet meer midden in de nacht af te hoeven schrijven maar ook de drukste momenten zoveel mogelijk effectief te kunnen benutten.

Wij verwachten en hopen dat ieder zich aan deze nieuwe spelregels zal houden en dat er niet gereserveerd gaat worden over bloktijden heen.

(27 juni 2024, Gwen de Vries – roeicommissaris)

 

Comments are closed.