Jeugdopleiding

Ben je tussen 9 en 17 jaar, vind je het leuk op het water en ben je een beetje sportief? Kom dan naar het jeugdroeien!

Met name ook de zeiljeugd van onze vereniging nodigen we van harte uit om kennis te maken met het roeien, om zo onze club in de volle breedte te leren kennen.
Daarnaast kan het nu al leren roeien een prima voorbereiding zijn op je studententijd 🙂

Wanneer
Het seizoen start dit jaar  afhankelijk van de watertemperatuur eind april/begin mei (gevorderden beginnen eerder en hebben zelfs de winter doorgeroeid) en loopt door t/m half oktober. In de zomervakantie roeien we meestal door, maar alleen op zaterdag. Je roeit minstens een keer per week, op woensdagmiddag tussen 14:30 en 16:00 of 16.00 en 17.30 u. Of op zaterdagmiddag tussen 12.00 en 13:30 en 13:30 en 15:00. Een roeiles duurt ruim 1 uur en soms zijn we zo druk bezig dat het vanzelf wat langer wordt.

Alleen of met z’n allen
Goed roeien leer je natuurlijk in ‘n skiff (éénpersoons), maar heb je al wat ervaring dan kan er ook geroeid worden in een dubbeltwee of soms in een groter boottype. Hoe het precies uitpakt is onder andere afhankelijk van wat je zelf wilt. Wil je twee keer per week roeien, liefst in een ploegje, vooral niet te hard of wil je juist wedstrijden roeien? Laat het weten, dan proberen we er wat mee te doen. Het gaat er om dat je samen met je groepje en met hulp van je instructeur op een leuke manier steeds beter gaat roeien.

We doen trouwens nog meer, zoals een middag ‘stunten in de skiff’, wedstrijdje met je ouders in een EDON, een plassentocht en een onderling wedstrijdje.

Competitie
Roeien kun je ook doen als wedstrijdsport. De vereniging heeft ook een wedstrijdploeg jeugd. De roeicommissaris (roeicommissaris@roeienzeil.nl) kan je hierover meer informatie geven

Inschrijven voor de roeiopleiding kan per mail aan jeugdroeien@roeienzeil.nl

Contactpersoon:  Arie Maarten de Bruin 06-15210688 ; jeugdroeien@roeienzeil.nl

Deze pagina wordt onderhouden door: Arie Maarten de Bruin