Alternatieve Goudse Mijl

(31 juli 2020, Organisatie Goudse Mijl)

Op zondag 27 september organiseren we dit jaar een alternatieve onderlinge roeiwedstrijd voor alle roeiers van onze eigen vereniging. Een mooie voorbereiding op andere wedstrijden in het seizoen of wellicht een goede eerste keer om de sensatie van het wedstrijdroeien te ervaren.

Wedstrijd
De wedstrijd betreft een tijdrace waarbij voor de vereniging gestart wordt. Je start dus achter elkaar, met tussenpozen van ongeveer een minuut. Snel na de start wordt de bocht rondom het eerste eilandje ingezet en is het de bedoeling z.s.m. voorbij de keerboei aan het eind van de plas te komen en weer terug naar de vereniging te varen. De finish is rondom het laatste eilandje bij de zeilsteiger. De totale afstand betreft ongeveer 3500 meter. De wedstrijd vraagt naast een goede conditie en roeitechniek dus ook om goede stuurmanskunst. Voor edons of beginnende roeiers wordt een kortere afstand van ongeveer 500 meter aangeboden om de eilanden links en rechts voor de vereniging.

Globale planning
De wedstrijd vindt plaats tussen 10.00 en 13.00 uur. Om 10.00 uur wordt gestart met de gladde boten waarna rond 11.00 uur de C-boten aan de start verschijnen. Beginners en roeiers in de edons leggen vanaf 12.00 uur het verkorte traject af. Om te kunnen starten dient de stuur van elke boot een uur voorafgaand aan de start van de wedstrijd aanwezig te zijn bij de startbijeenkomst.

Aanmelding
Vanaf 1 september kun je jezelf of je ploeg aanmelden via e-captain. Er wordt gevraagd naar de gemiddelde leeftijd van de roeiers, de boot (type en naam) waarin je de wedstrijd wil roeien en de naam van je ploeg.
Alle boottypes zijn toegestaan.

We zien er naar uit een leuke en sportieve onderlinge wedstrijd met elkaar te beleven binnen de geldende corona-maatregelen.

We wensen alle roeiers een fijne zomer en tot in september.

Organisatie van de Goudse Mijl

One Response to Alternatieve Goudse Mijl

  1. Maxim 05/07/2020 at 21:59 #

    Zijn er blikken te verdienen?

Geef een reactie