Tips en Tricks voor wedstrijdsturen

Op 7 en 22 februari organiseren we een tweedelige stuurcursus voor iedereen die graag wedstrijden stuurt en daar wat meer over wil leren.

Tijdens de cursus gaan we het hebben over het besturen van de boot, het geven van commando’s, zowel gericht op de commando’s die je nodig hebt om de boot te manoeuvreren als op het coachen vanuit de boot. Ook gaan we het hebben over hoe je vol zelfvertrouwen een wedstrijd kunt sturen.

In 2016 ben ik begonnen met het geven van trainingen specifiek gericht op stuurtjes. Als stuurvrouw binnen de wedstrijdroeisectie viel het me op dat roeiers altijd voorzien worden van goede trainingsschema’s en gestructureerde coaching, maar dat dit voor stuurtjes lang niet altijd het geval is. Ik hoop via deze cursus hierin een beetje verandering te brengen en wil dat doen door de onderwerpen in blokken op te bouwen en speciale stuuroefeningen te doen. Inmiddels wordt dit programma gebruikt op meerdere verenigingen in Nederland en daarbuiten.

De twee cursusavonden worden gegeven op de sociëteit. In afstemming met de deelnemers wordt er een extra praktijkmoment op het water gepland. Schrijf je in bij Activiteit details – Roei- en Zeilvereniging ‘Gouda’ (powered by e-captain.nl).

Graag tot 7 februari!

(26 januari 2024 – Vera Terlouw)

Comments are closed.