Van de roeicommissaris

Emma Wissing– Nederlands Kampioen Dubbelvier
Felicitaties voor Emma Wissing die afgelopen maand Nederlands kampioen is geworden in de Dubbelvier voor meisje t/m 16 jaar; de tweede Nederlands kampioen bij de roei-jeugd van dit jaar!
Ook felicitaties voor de andere Goudse jeugdroeiers die 5 keer op het podium stonden bij dit NK en Anaïs die eerste werd bij M16 skiff (geen NK nummer).
Maar laten we vooral ook de coaches – Toine, Hans en Joris – heel erg danken. Want deze topresultaten zouden niet gehaald worden zonder hun gedrevenheid, expertise en de vele trainingsuren die zij langs de Breevaart fietsen.

Spaarne Lente Race en Ringvaart Regatta
Bij het schrijven van deze nieuwsbrief is de uitslag nog niet bekend maar we zijn trots op onze mannen van Repechage die dit jaar de Ringvaart Regatta gaan roeien, een wedstrijd over 100 km.
Verder hebben 7 Goudse teams meegedaan aan de Spaarne Lente Race, dit keer niet in het linker rijtje, maar de top van Nederland deed ook mee.

Tochten
Ook deze zomer organiseert het Recreatieplatform verschillende tochten.
Elders in de nieuwsbrief informatie over de Gouda Cultuurtocht die gehouden wordt op 8 juni. Je kan je nog inschrijven.
De tocht vanuit Woerden op 23 juni zit vol. Bij de prestatietochten op 6 juli (Oudewater) en 17 augustus (bestemming nog niet bekend) is nog plek.

Riemen
Het komt regelmatig voor dat de riemen van het gladde materiaal in het verkeerde vak worden teruggehangen en dan moet de volgende roeier zoeken naar de juiste riemen. Let daar graag op, net zoals het netjes terughangen met de bladen dezelfde kant op.

Vrijwilligers voor Optimist on Tour
En tot slot, we zoeken nog vrijwilligers die het roeien en zeilen willen begeleiden bij de Optimist On Tour. Als je een halve dag beschikbaar bent in de periode 12-16 juni neem dan graag contact op met de roei- of zeilcommissaris.

(26 mei 2024, Gwen en Jenneke)

 

Comments are closed.