Van de roeicommissaris

De zomer is eindelijk begonnen en roeien in de zon in plaats van de regen is een stuk leuker, dus we hopen nog meer roeiers de komende tijd te zien bij de RZVG. Hieronder weer enkele mededelingen en aandachtspunten voor het roeien.

Jeugdroeidagen (15-17 juli)

De eerste paar dagen van de zomervakantie zullen zo’n 25 kinderen meedoen aan de jeugdroeidagen. Georganiseerd door en voor onze roei-jeugd met een 7-tal niet-leden beloven deze dagen veel gezelligheid op en rond het water. Het zal wellicht iets drukker zijn op het vlot, dus hou graag rekening met elkaar.

BRO-ers en Skiffeurs gefeliciteerd!

Felicitaties aan de ruim 20 BRO- en 7 Skiff-cursisten voor het behalen van jullie diploma’s! Een aantal mensen zal nog een aantal lessen extra volgen en verder start op 1 juli de BRO-2. We danken natuurlijk ook de organisatoren/planners van deze opleidingen én de instructeurs die met veel inzet de cursisten hebben begeleid.

Weer blik voor…

Superlatieven schieten te kort om de prestaties van onze wedstrijdjeugd te beschrijven. Maar liefst 5 keer werd in 9 wedstrijden de overwinning behaald bij de Koninklijke-Holland Beker: Dauwe, Hugo, Timme, Ruben, Mees en Emma gefeliciteerd! Wie het wedstrijdverslag nog een keer wil nalezen kan dit hier vinden. Nog 1 wedstrijd op 6 juli (de Dutch International Yought Regatta op de Bosbaan) te gaan en dan zit het seizoen er weer op.

Skiff zomerschool augustus 2024

Op 12 dagdelen in augustus vindt de skiff zomerschool plaats: een keer proberen voor roeiers die nog nooit in een skiff hebben gezeten of een technische opfrisser voor ervaren skiffeurs. Voor meer informatie of aanmelden: zie elders in deze nieuwsbrief en website .

Tochten

Zowel de Oudewater tocht van 6 juli als de Prestatietocht in Brielle van 17 augustus zitten vol. Maar niet getreurd want er worden nog een paar mooie tochten door het Recreatieplatform in het najaar georganiseerd. Meer informatie in de volgende nieuwsbrief.

Tip om zonder kleerscheuren een smalle doorgang te passeren

Bij het slippen de bladen plat boven het water of op het water houden. Kan iemand niet rechtstandig naar achteren vallen, dan deze persoon eerst laten vallen, daarna volgt de rest. Dus overleg tijdig met elkaar. Roeien doe je samen.

(27 juni 2024, Gwen en Jenneke)

Comments are closed.