14e Goudse Mijl

(14 september 2016, Organisatie Goudse Mijl)

Afgelopen zondag vond voor de 14e keer onze roeiklassieker de Goudse Mijl plaats. Zowel in de ochtend als in de middag werden roeiwedstrijden gehouden over een afstand van 1609 meter, (bijna) de hele lengte van de ’s Gravenbroekse plas.

Deelnemers van 11 verschillende roeiverenigingen waren hiervoor naar Reeuwijk afgereisd. Het wedstrijdveld bestond uit 52 ploegen die in verschillende categorieën deelnamen.

Het was prachtig roeiweer; weinig wind en een goede temperatuur. Er werd dan ook volop genoten van het uitzicht op de baan, zowel door de roeiers als door de vele meegekomen familieleden en vrienden van de roeiers. Een mooie mix van inspanning en ontspanning! Dit werd mogelijk gemaakt door de inzet van ca. 90 vrijwilligers en door de vele sponsors in geld en in natura.

RV Weesp eindigde in het algemeen klassement op de eerste plaats, de 2e en 3e plaats werden bezet door RV Alphen. Alphen was met veel ploegen vertegenwoordigd en zij haalden ook veel medailles binnen. De Rijnlandbeker, voor de ploeg met de meeste overwinningen, ging daarom naar Alphen. Voor alle uitslagen klik hier.

Binnenkort zijn ook alle foto’s op de website te zien.

Tijdens de prijsuitreiking nam Jos Geerligs na 14 jaar afscheid als voorzitter van de Goudse Mijl. Heel erg bedankt voor je inzet in al die jaren Jos! Tjeerd Meij volgt hem op: veel succes met de 15e editie Tjeerd! En last but not least: alle vrijwilligers hartelijk dank voor jullie inzet!

No comments yet.

Geef een reactie