Heksentocht

(15 augustus 2018, Roeicommissaris)

Op zaterdag 8 september a.s. organiseren we de Heksentocht in de vorm van een sportieve marathontocht (55 km). De tocht brengt je via het veenweidegebied van het Groene Hart naar Oudewater waar de Waag staat. In het duistere verleden werden hier de “heksen” gewogen.

De stevige roeitocht gaat via Gouda en de Hollandse IJssel naar Oudewater. Vervolgens gaan we via Linschoten naar de Oude Rijn in Woerden waar we lunchen. Van daaruit via de Enkele Wiericke terug naar de Reeuwijkse Plassen (zie kaartje hieronder).

Kortom: het is een afwisselende marathon waarbij je veel bruggen en sluizen passeert en op sommige stukken strak moet sturen. Een uitdaging met veel afwisseling. De tocht wordt integraal geroeid; het is dus geen estafette. Je hebt een goede conditie en uithoudingsvermogen nodig. Daarnaast is het uiteraard gewenst dat je je verdiept in het stuk dat je stuurt. We willen vooraf met degenen die meegaan een paar keer trainen zodat we op elkaar ingespeeld zijn en een aardig tempo kunnen roeien.

We kunnen over maximaal 1 C4 en 2 C2-en beschikken. Er kunnen dus maximaal 11 roeiers mee. Vol = vol. Schrijf je snel in voor deze bijzondere tocht! De inschrijving sluit op 20 augustus.

We vertrekken om 7.30 u en verzamelen om 7.00 u bij de vereniging. Waarschijnlijk zijn we om ca. 17.00 u weer terug bij de vereniging. Je betaalt je eigen lunch en de aanvullende kosten zijn gering (mogelijke enkele euro’s; achteraf te betalen).

Voor informatie over de organisatie kan je contact opnemen met An van Veen of met Anke Vens
(An: JWAvanveen@planet.nl, 06-24916091, Anke: ik_heet_anke@live.nl, 06 -52622127)

INSCHRIJVEN

 

Laat je uitdagen en geniet van het Groene Hart, de mooie historische stadjes en van elkaar!

No comments yet.

Geef een antwoord