50e Novembervieren: Gouda goed vertegenwoordigd!

(7 november 2019, Anneriet Kremers/Yvette Engbers)

Op 3 november j.l. was het de 50e editie Novembervieren, de roeiwedstrijd van 4 kilometer op de Amstel. Gouda was goed vertegenwoordigd met 5 veteranenploegen.

Overzicht deelnemende ploegen en resultaten klik hier.

Verslag Celeritas: ‘s ochtends was het even doorbijten, om 7.00 verzamelen valt niet mee. Achteraf waren we blij: het weer was aangenaam met een flauw windje en een waterig najaarszonnetje. Beter dan de middag toen het flink begon te regenen.

We roeiden rustig naar de start bij het Kalfje, genietend om ons heen kijkend. Onder de bezielende leiding van stuur Jenneke gingen we goed van start. Onze coach Hans moedigde ons vanaf de kant luidkeels aan. Slag Fenneke hield meteen een flink tempo aan die we best goed hebben volgehouden. Er was een spannend momentje toen wij een boot inhaalden en wij zelf ook werden ingehaald, met als gevolg drie boten die naast elkaar op de Berlagebrug afvoeren. Gelukkig hield de stuur het hoofd koel. Nog een laatste sprint en toen finishen bij de Hoop. We hadden lekker geroeid en waren best tevreden, maar met een 34e plek van de 44 blijkt dat we nog wel wat te leren hebben.

Verslag Opzij: wij gingen ‘s middags van start in het dames clubveld. Daar lagen we dan als veteranen D ploeg, ons jong te voelen tussen al die twintigers. Totdat we van start gingen en de jonge honden op volle snelheid op ons afkwamen. Hier en daar wijken kostte ons wel tijd in de 1e kilometers, maar we lieten ons niet afschudden. We waren tevreden met onze haal en vechtlust, met het resultaat niet bepaald.

Dit jaar werd extra gelet op de verenigingstenues (kledingregels), drie van onze ploegen kregen commentaar. De stuur moet ook een verenigingsjas/turtle aan, een witte jas is niet ok. Voor de roeiers moet de onderkleding uniform van kleur zijn, mét of zonder streep. Gelukkig kon de zwarte regenbroek van de stuur wel door de beugel.

 

OPZIJ bij de Berlagebrug Foto Monique Meij

No comments yet.

Geef een reactie