600 uur klussen op de steigers!

(18 maart 2021, Commissaris Vastgoed en Vloot)

Met het aansluiten van de stopcontacten voor de elektrische sloepen werd de klus op 10 maart j.l. afgerond. De afgelopen wintermaanden is er hard doorgewerkt om voor de opening van het seizoen de vaste loopsteigers van een nieuw dek te voorzien.

De voor deze gelegenheid samengestelde klusploeg stond onder leiding van Ed Evers, met Peter Schouten als  meewerkend technisch adviseur. In wisselende samenstelling en variërende inzet bestond de ploeg verder uit: Jan Niks, Hans Krijgsman, Gerard Kegge, Alex de Jong, Martin Meister, Arno Rijnhout, Marinus de Ruiter, Arend Huijskamp en Paul van Hooft.

Gedurende 45 ochtenden is er ruim 600 uur geklust! En hoe. In het totaal is er meer dan 400m2 steigerdek vervangen. De hardhouten dekken zijn vervangen door glasvezel versterkte kunststof roosters van 1 bij 1,5 meter, opgesloten door een hardhouten rand en voorzien van nieuwe aanlegringen. De palen en de liggers waren nog niet aan vervanging toe. Hier en daar hebben we een stuk ligger vervangen en…alle liggers zijn voorzien van een reep dakleer. Dat dakleer zorgt ervoor dat de liggers droog blijven en dus langer meegaan.

De verwachting is dat we de komende 30 jaar weer vooruit kunnen. De roosters kunnen zelfs nog wat langer mee! De roosters vergen geen/minder onderhoud en het geruwde oppervlak voorkomt glijpartijen. Kortom…een win-win situatie.

Voor 2022 staan de resterende steigers en vlonders gepland, in totaal ruim 700m2 . Dat zal dan gaan plaats vinden in de zomer. Met de voorbereidingen zullen we binnenkort beginnen. Belangstellende klussers kunnen zich nu al aanmelden!

Mannen, (waar blijven de vrouwen?) namens alle leden bedankt en zodra corona het toelaat, dan maken we er een feestje van!

No comments yet.

Geef een antwoord