Bente van der Westen wint Head of the River

Afgelopen zondag 12 maart heeft Bente op de ‘Head of the River Amstel’ de acht voor meisjes tot en met 18 jaar gewonnen. Op deze 90 jaar oude klassieker over 8 km wist zij samen met roeisters van Amstel, RIC en Alkmaarsche het complete veld waaronder een Duitse ploeg, ruim achter zich te laten. Een leeftijdscategorie lager roeiden Dauwe, Thijs, Timme en Mees, gestuurd door Ruben, in het jongensdubbelvieren veld een goede race.

De Head of the River Amstel, ook wel bekend als de Head, is zo groot geworden dat de races over twee dagen gespreid worden. De Goudse junioren kwamen zondag eind van de ochtend in actie. De overige Goudse ploegen bijna allemaal op zaterdag. Junioren roeien meestal in skull nummers, maar maken soms een uitstapje naar het boordroeien. Zo ook Bente op de Head. Ze had een paar keer in Amsterdam getraind en dat was voldoende om er een goed collectief van te maken. Ze wisten hun veld overtuigend te winnen en smaakten onderweg het genoegen om een tegenstander in te halen. Met 27:59.1 was ze niet alleen ruim 17 seconden sneller dan de nummer twee, maar kroonde ze zich ook tot snelste Goudse roeier (m/v) van het weekend!

Een kwartiertje later gingen Dauwe (14), Thijs (14), Timme (15) en Mees (14) van start in de dubbelvier voor jongens tot en met 16 jaar. Opgezweept door de weer geweldig scherp sturende Ruben konden ze geen moment verslappen. Helaas moesten ze helemaal achteraan het veld starten en misten daardoor contact met de tegenstand. Dat kwam pas ruim na de helft van de race toen ze twee ploegen voorbij roeiden. Uiteindelijk behaalden ze met 28:15.4 een verdienstelijke 6e plaats.

(13 maart 2023, Toine Vergroesen)

Foto: Bente (tweede van links) met haar winnende ploeg tijdens de race

No comments yet.

Geef een reactie