Clinic ongestuurd roeien

(25 februari 2021, Jaap de Vries)

Afgelopen maanden hebben we een sterk toenemende belangstelling gezien bij de leden om een rondje plas in een C2 ongestuurd te roeien, begrijpelijk gezien de huidige corona beperkingen. Dit heeft wel geleid tot een wachtlijst voor de COR opleiding.

We hebben ook veel opmerkingen gekregen dat het met een gediplomeerde boegroeier en ervaren slagroeier (zonder COR diploma) mogelijk zou moeten zijn om ongestuurd de plassen rond te gaan. Hier zijn vele meningen over, maar het is niet toegestaan omdat de samenwerking tussen boeg- en slagroeier belangrijk is om mens en boot weer heel thuis te laten komen. Vandaar de eis dat beide roeiers in deze opstelling een COR diploma moeten hebben om de C2 te kunnen afschrijven om ongestuurd te roeien.

Wèl kunnen we een nieuw initiatief bieden voor dit roeiseizoen, namelijk een clinic ongestuurd roeien voor ervaren roeiers die graag versneld alsnog hun diploma willen halen.
Wat: clinic op zaterdagmiddag 14:00 -16:30 uur met praktijkoefeningen sturen, vallen, noodstop, bruggen veilig passeren, varen in nauw vaarwater met training op boeg en slag posities, etc. Vooraf zelf het lesmateriaal goed doornemen, met name les 9 & 10.
Wie: ervaren roeiers met BRO, bij voorkeur met skiffdiploma en tenminste 3 jaar roei-ervaring. Leden die al voor de COR hebben ingeschreven worden direct benaderd.
Doel: vaststellen of het COR diploma meteen of met een paar aanvullende lessen van een versnelde COR gegeven kan worden. Zie criteria op pag. 15 van het COR lesmateriaal.
Wanneer: voorlopig zijn er 2 mogelijkheden gepland voor een clinic: op zaterdagmiddag 27 maart of 3 april a.s. voor max 10 roeiers per keer, schrijf je snel in via MijnRoeienZeil.
Vervolg: via een versnelde COR wordt gecommuniceerd z.s.m. na de genoemde clinics, mail Jaap de Vries (recreatieroeien@roeienzeil.nl) met eventuele vragen.

No comments yet.

Geef een reactie