Dagje uit op de Nieuwkoopse plassen

(2 juni 2019, Gemke Jager)

Er zijn van die dagen met een gouden randje … vrijdag 24 mei j.l. was zo’n dag. Verzamelen bij de R&Z met twaalf roeiers van de vrijdag datumprikker en in drie auto’s richting Nieuwkoop. Ontvangst met koffie door roeivereniging De Meije en vervolgens inschepen in drie door de vereniging ter beschikking gestelde boten voor een schitterende roeitocht van 30 km over de Nieuwkoopse plassen.

Lineke van der Burg was de drijvende kracht achter deze tocht. Alles, maar dan ook alles, was door haar perfect georganiseerd, waardoor wij als roeiers dachten dat het allemaal vanzelf ging… Waar heb je het dan over? Nou, bijvoorbeeld dat er midden op de Nieuwkoopse plassen tijdens de lunch warme soep werd geserveerd en verse koffie. Dat er een tussenstop was op een plek waar het normaal moeilijk aanleggen is, maar die nog even van tevoren was geprepareerd, zodat we toch op een normale manier konden uitstappen aan een begroeide hoge wal!

Maar het belangrijkste is natuurlijk: goed materiaal, vanuit de roeivereniging De Meije en een stel roeiers dat het leuk vindt om met elkaar te roeien in een prachtige omgeving.
We genieten wekelijks van het roeien op onze eigen Reeuwijkse plassen en wat is het dan toch weer verrassend om in een ander gebied te roeien. We waren overweldigd door de prachtige natuur, velden vol veenpluis, koekoeksbloemen en wat al niet meer. De omgeving rond Noorden kreeg die dag ook een extra dimensie, de geboortegrond van Lineke, die vol liefde over haar Noorden vertelde. Zij nam ons mee naar de Lusthof De Haeck waar het ook weer bijzonder was en nostalgische jeugdherinneringen naar boven kwamen, vooral bij het bankje waar ze als verliefd jong meisje met haar Peter had zitten zoenen!

Terug in Reeuwijk wachtte ons een heerlijke maaltijd, bereid door Arno. Met een wijntje erbij werd er geanimeerd teruggekeken op een fantastische roei belevenis.

One Response to Dagje uit op de Nieuwkoopse plassen

  1. peter prins 04/06/2019 at 14:53 #

    Inderdaad, een tocht met een in de puntjes verzorgde organisatie. Deze tocht is om niet snel te vergeten, mogelijk nog eens te herhalen. Bijvoorbeeld met een groep uit het coachroeien.
    Toch eens bij Lineke voorstellen.
    Peter Prins

Geef een reactie