Dauw-roeien en dauw-suppen

Afgelopen donderdag verzamelde een 20-tal moedige roeiers zich om 5 uur in de ochtend bij de sociëteit. Het was nog donker, fris (eigenlijk gewoon koud) en tijd voor een uniek jaarlijks avontuur: dauw-roeien en dauw-suppen.

Opvallend was het dat er twee zaken anders waren dan normaal. Ten eerste was er de urgentie om tijdig het water op te gaan. Niet voor alles komt immers de zon op. En ten tweede was het nog wel wat vroeg voor sommigen. De combinatie gaf enige uitdaging.

De ijver om snel op het water te liggen, resulteerde erin dat al binnen vijf minuten vier C4 boten vaarklaar aan het vlot lagen. Toen ook de riemen in de dollen waren gestoken en de roeiers voornemens waren om plaats te nemen, werd duidelijk dat het voor sommigen nog wat vroeg was. Er miste bij de ploeg waar ik in roeide een tweetal riemen en er was een aantal bakboordriemen aan de stuurboordzijde ingestoken en vice-versa.

Nadat dit hersteld was, konden we dan toch vertrekken voor een rondje plas. Een kleine 20 minuten na vertrek kwam de zon langzaam op. Uniek was de stilte van de omgeving. Deze werd enkel onderbroken door vogelgezang en door het ritmische geluid van de riemen.

Na twee uur roeien keerden de boten terug naar de sociëteit. Daar kwamen de dauw-roeiers de dauw-suppers tegen die een uurtje later gestart waren. Nu echt wakker kon daar samen koffie gedronken worden en worden ontbeten.

We kijken terug op een geslaagde ochtend roeien en suppen. Goed georganiseerd waarvoor veel dank aan Jens Nooitgedacht, Linke van de Burg, Jennefer Kok en Arno.

(19 mei 2023 – Vincent Verheggen)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No comments yet.

Geef een reactie