De AA race

Op zondag 24 april j.l. heeft een aantal Goudse dames en heren ploegen de AA race bij Alkmaar geroeid. Deze tocht heeft een lengte van 4 kilometer, geen onoverkomelijke afstand, echter met de aanwezige wind wel een uitdaging!

Al geheel in de stemming na een heenreis langs een paar mooie bollenvelden, kwam Squadra 2.0 in de middag aan bij de ARZV. De Havik lag op ons te wachten op de botenwagen. We hebben de boot opgeriggerd, eierkoeken gegeten, gekletst met de andere (Goudse) roeiers en lieten de boot te water.

Het oproeien was best pittig met de wind uit het NO. Alle achten, vieren, tweetjes en skiffs lagen mooi te wachten bij de start en al snel was het onze beurt om te starten. Samen met de teams Volantis en Opzij zaten we in het DV4* veld.

De tocht ging voor de wind onder diverse bruggen, langs windmolens en mensen die stonden aan te moedigen; dat is altijd leuk! We maakten mooie lange slagen en werden flink opgezweept door onze stuur Gwen. Daar kwam de finish al in zicht! Gingen we nog een boot inhalen of zouden we nog ingehaald worden? Het gebeurde allebei niet, we bleven mooi op tempo. We hebben zo’n 13,7 km per uur geroeid. Alle lof voor de twee damesploegen die snelheden van 13,97 respectievelijk 13,93 km per uur roeiden!

Na afloop hebben we heerlijk in de zon nog wat gedronken en nagepraat. Het was een mooie middag! Dank Monique voor het organiseren van het vervoer en Henk Riphagen en Ronald voor het rijden van de botenwagen. Op naar een volgende roeiwedstrijd!

(27 april 2022, Fenneke Hommel, team Squadra 2.0)

No comments yet.

Geef een reactie