De Dr. Phelps nu ook beschikbaar voor reguliere roeiers.

De Dr. Phelps is nu ook beschikbaar voor reguliere roeiers. De Stichting Roeivalidatie, eigenaar van de boot, heeft haar beleid hierin aangepast en is akkoord. Voorwaarde vanuit de stichting is wel, dat de roeivalidatie altijd vóór gaat qua gebruik, ook als de boot door anderen is afgeschreven. Natuurlijk zal de roeivalidatie ervoor zorgen dat overlap  hierin zoveel mogelijk wordt vermeden.

Op de vaste tijden van de roeivalidatie (nu zaterdag en woensdag 8-14 uur en woensdagavond 19-21.30 uur) staat de boot in het reserveringssysteem al structureel voor hen gereserveerd. Graag willen we wat betreft het gebruik aandacht voor het volgende:

  • De boot is zwaar en breed. Het uit- en inbrengen vraagt meer kracht dan veel andere boten. Doe dit met voldoende mensen en vraag zonodig op tijd hulp. Dit om schade te voorkomen.
  • Om de meters naar buiten te overbruggen zonder de onderkant te beschadigen is er een aanpassing om buiten over de middelste rand te zetten en de boot overheen te laten rollen. Deze aanpassing staat in het pad van de Phelps.
  • Alleen de riemen gebruiken die los liggen, de andere riemen zijn aangepaste riemen voor diverse deelnemers.
  • Waar schade, hoe klein ook, altijd al direct gemeld moet worden, is dat voor de Dr. Phelps van extra belang. Deze boot is voor een deel van de roeivalidatiedeelnemers de enige boot waarin ze kunnen roeien. Schade aan deze boot kan dus betekenen dat ze niet kunnen roeien. Daarbij komt voor een aantal van hen vanwege hun beperking de afstelling heel nauw. Verzoek van de roeivalidatie is dan ook om afstellingen van bijvoorbeeld de riggers niet te veranderen (natuurlijk mag het voetenbord wel versteld worden…) en schade altijd meteen via het schadeformulier op de site te melden.

Met dank aan de Stichting Roeivalidatie wensen we iedereen veel plezier in deze mooie boot. Op deze website lees je meer over het waardevolle werk van stichting roeivalidatie.

(28 oktober 2023, Roeivalidatie Gouda)

No comments yet.

Geef een reactie