De Edons van down under zijn er!

(25 mei 2019, Voorzitter)

Eindelijk, na lang wachten, zijn de Edons met drijvers aangekomen! Begin juni zullen ze alle 15 inzetbaar zijn. Straks liggen ze gestapeld in rijen van vijf op verrijdbare karren. Een soort van legoblokken maken het stapelen gemakkelijk.

Bij eerste aanblik zien de boten er uit als kano’s. Maar ga er maar eens mee roeien…je zult merken dat ze stabiel maar ook snel zijn! Ze geven een fijn roeigevoel. De stabiliteit van de boot maakt het mogelijk om er een rondje plas mee te varen.

Met de komst van deze boten is onze vereniging in staat om iedere roeier vanaf de eerste dag van zijn/haar lidmaatschap vrij te laten roeien. Er zijn geen roeidiploma’s nodig. Maar ook bij clinics of bij schoolroeien zijn de boten te gebruiken.

Vandaag hebben enkele BRO cursisten in deze nieuwe boten getraind. Het was mooi om te zien hoe snel zij hun geleerde roeitechniek in deze skiffs konden gebruiken. Soms leek het op pirouettes in plaats van ronden, zo wendbaar zijn deze boten. Door een uitgekiende kiel zijn de boten goed koersvast.

Enkele keren werd mij vandaag gevraagd wat deze boten toevoegen aan onze vereniging? Het antwoord is simpel. Roeien is een fantastische sport. Met deze boten maken wij deze mooie sport nog laagdrempeliger toegankelijk. De KNRB is trouwens razend nieuwsgierig of wij dit doel gaan bereiken!

One Response to De Edons van down under zijn er!

  1. Hans de Leeuw 02/06/2019 at 12:22 #

    Inderdaad makkelijk en lekker roeien!

Geef een reactie