Diverse steigers ‘in de steigers’

(27 november 2019, Commissaris Vastgoed en Vloot)

Zeilsteiger ‘in de steigers’
Deze week zijn we begonnen met de vervanging van het dek van een deel van de zeilsteiger. De hardhouten planken zijn aan vervanging toe. De palen en de liggers zijn echter nog goed. Besloten is om als proef het hardhout te vervangen door kunststofroosters. Deze hebben een bijna onbegrensde levensduur, vergen weinig/geen onderhoud, zijn antislip en brengen ook wat meer ‘stijfheid’ in de steiger.

Als de palen en de liggers over een aantal jaren aan vervanging toe zijn, dan kunnen de roosters weer gebruikt worden. Het betreft een proef. Als deze slaagt, dan is het de bedoeling dat we de komende jaren alle dekken zo gaan vervangen.

Nieuwe steigers in de Breevaart
Gezien de positieve ervaringen met de drijvende steigers die we de afgelopen zomer voor de wherryloods hebben neergelegd, hebben we onlangs ook de vier drijvende steigers in de Breevaart vervangen.

Anders dan bij de oude steigers, zijn de vijf nieuwe steigers vast aan elkaar gekoppeld. Dat heeft een positieve invloed op de stabiliteit en het comfort in het gebruik. De totale lengte is nu 30 meter.

Omdat de wallekant niet helemaal recht is, is de aansluiting bij de opstaproosters nog niet ideaal. We werken aan een oplossing. De oude steigers zullen tzt opgeknapt worden en kunnen dan meer permanent ingezet worden bij evenementen en trainingen.

No comments yet.

Geef een antwoord