Duathlon met de zeilers op het Markermeer

Zondag 17 oktober j.l. was het zo ver. Na 4 zondagmiddagen oefenen voor de deur eindelijk het echte water op. Riemen bleven in de loods, iedereen gesealed in het rubber met zwemvest, in de Laser, op naar het Markermeer.

Teveel golven voor een roeitraining maar perfect voor een zwempartij met een paar enthousiaste zeilers, geheel ondersteund en niet voor niets door Rescue Willem E. Het gezelschap (10 personen)  was een bonte verzameling van scholieren, vijftigers en zestigers, zowel heren als dames.

Een paar jaar geleden met windkracht 6 op Waaibaan vloog het water ook aan beide boarden omhoog. Nu met minder wind (15 knopen) was het waterspektakel nog groter. Het plan was net als toen om in de boot te blijven met als beste alternatief bij een incident, óp de boot te blijven. Zeker met jarenlange evenwicht oefeningen met een skiff moest dat er wel inzitten.

Al snel ging Willem E aan het werk met het weer aan boord tillen van de zeilenthousiastelingen. Ik schat dat we uiteindelijk  allemaal minimaal 1 keer het water in vlogen. Mijn boot sloeg natuurlijk, uiteindelijk nog onverwachts, ook om. Als een muis op de vlucht voor een hongerige kat klom ik op de droge kant. Dat is vergeefse moeite. De boot dreigde door te draaien met de mast in de modder. Een duik is dan de juiste actie om de problemen binnen aanvaardbare grenzen te houden. Het rubber bleek niet alleen warm maar het drijft ook heerlijk. De rescue wilde het leed natuurlijk nader bestuderen en was in no time ter plaatse.

Winand en Martine bedankt voor de organisatie en Willem voor de helpende hand bij het zwemmen.

(20 oktober 2021, Ronald den Boogert)

No comments yet.

Geef een reactie