Een verstild moment: Stichting Veen wordt de 12RP

Een half jaar geleden heb ik na 6 1/2 jaar het stokje van het voorzitterschap van onze vereniging overgedragen aan Ineke Verkaaik. Bewust heb ik de eerste maanden ervoor gekozen om de vereniging wat op afstand te zetten. Na wekelijks vele uren besteed te hebben aan onze mooie vereniging was dat wel even wennen.

De laatste tijd heb ik de weg naar de vereniging weer wat meer teruggevonden. Op een van deze middagen maakte ik deze foto. Onze vereniging heeft toch wel een heel erg mooi plekje aan de Reeuwijkse Plassen.

Al jaren wordt door stichting Veen veel energie gestoken in onze plassen, om de natuur- en gebruikerskwaliteit ervan te laten toenemen. Vorig jaar is er een nieuwe gebiedsvisie opgesteld, waarbij eigenaren en gebruikers een nieuw plan hebben gemaakt over de toekomst van onze plassen. Schoner water, behoud, onderhoud en herstel van de natuur, maar ook voldoende vaardiepte; over al deze onderwerpen en meer zijn afspraken gemaakt.

De structuur van Veen wordt ook veranderd en over enkele dagen zal Veen 1,0 opgaan in Veen 2,0 en zal dan Stichting 12 Reeuwijkse Plassen (12RP) gaan heten.  Naast de eigenaren en de gebruikers treedt ook de natuur toe tot de 12RP.

Wij verwachten dat de 12RP wat slagvaardiger zal gaan werken. Er is voorzien in een klein uitvoerend bestuur met een plassencoördinator en een plassenraad op enige afstand. Lees de gebiedsvisie https://www.stichtingveen.nl/wp-content/uploads/2021/03/2021-01-28-De-Reeuwijkse-plassen-uniek-verleden-evenwichtige-toekomst_web.pdf  er maar eens op na.

(19 oktober 2022, Chris Stoffer, oud voorzitter)

No comments yet.

Geef een antwoord