Elfstedenroeiers staan klaar bij de start

Met 40 leden van de Roei- en Zeilvereniging Gouda staan er drie boten klaar aan de start in Leeuwarden voor de editie van 2023.  De start was vanaf 20:00h en de eerste etappes door de nacht verliepen als gepland al blijft sturen en navigeren in het donker een uitdaging.

Bij het ochtendkrieken rond vijven was die beproeving in ieder geval doorstaan, en voerde de tocht ons door het Friese landschap met lange vaarten en weidse meren.  Super leuk om aan mee te doen.

Na de middag terug ‘omhoog’, vanuit Sloten, via Hindelopen, Harlingen naar Franeker, roeiend in etappes.  En zoals vaker is het laatste stuk van deze tocht het taaist.  Met een aanwakkerende wind soms kilometers lang vol op de boeg, wordt roeien lastig en begint de tijd te spelen.  Want de uitdaging is het in 24 uur te volbrengen.

Alle drie de ‘Gouda’ teams hebben de tocht uitgeroeid, en het snelste team zelfs binnen 24 uur.  Zeker een prestatie, die gezamenlijk en uitbundig werd gevierd op de finishlijn.  Wat een ervaring en wat een mooi roei-evenement.

No comments yet.

Geef een reactie