Ergometerblik voor Dirrik Maitland

(4 december 2017, André Beerthuizen)

De roeiwedstrijden van 2017 op het water zijn voor de wedstrijdjeugd voorbij, de lange winterperiode is aangebroken. Zolang er geen ijs ligt wordt er door leden van Team Gouda op de Breevaart, de Willem Alexanderbaan en de Bosbaan fors doorgetraind. Maar steeds vaker zijn de roeiers aangewezen op het indoor roeien op de RoeiErgoMeter, ofwel de REM.

Naast het Nationaal Kampioenschap Indoor Roeien (NKIR) op zaterdag 9 december a.s. en de ERGO-HEAD (29 januari), waar de Nederlandse- en Europese roeitop met elkaar de strijd aanbinden, wordt er voor het aanstormend talent ook een kampioenschap verroeid. Zaterdag 2 december j.l. was de eerste van drie toernooien (georganiseerd door RV De Laak, RV Michiel de Ruyter en RV De Eem). Dirrik Maitland (11) startte in het Jongens 12 veld en was over 2 heats van 250 meter ruimschoots de snelste: Blik dus! Beide heats dook hij onder zijn oude PR, waarmee zijn PR nu op 53,1 sec. staat.

Bente Ouderkerken en Coco Kuyvenhoven (beiden 13) deden in het Meisjes 14 veld over 2 x 250 meter eveneens mee in de top, maar misten net het podium. Coco werd 4e met een nieuw PR van 55,3 sec. Bente werd 5e en bracht haar PR op 55,0 sec.

’s Middags vormden de meisjes nog een estafette-gelegenheidscombi met 2 meisjes 18 van Die Leythe. Met spectaculaire wisseltrucs lag het viertal na 1 km zelfs vóór op hun directe tegenstanders, de jongens 18 van Nautilus. Onze gelegenheidscombi werd in 7:32 knap 2e in het M16/18 veld, ruim voor DDS/Laak-combi en Nautilus, maar achter winnaar De Laak uit de andere heat.

Een bijzonder leuke dag, met dank aan de prima organisatie van gastvereniging De Laak.

No comments yet.

Geef een reactie