Evaluatie digitaal afschrijven roeimateriaal

(14 november 2019, Vincent Zimmerman)

Eerder deze maand hebben we het digitaal afschrijven van roeimateriaal over het eerste half jaar na invoering geëvalueerd. Dat heeft interessante inzichten opgeleverd.

In het eerste half jaar hebben 350 verschillende leden tenminste 1 reservering geplaatst. Meer dan 100 leden hebben meer dan 20 reserveringen gedaan (dus zeg maar wekelijks 1) en 24 leden hebben meer dan 45 reserveringen elk gedaan. We concluderen daaruit dat onze leden de weg naar het reserveringssysteem inmiddels prima weten te vinden. In totaal zijn in een halfjaar bijna 4900 reserveringen geplaatst.

De meest gewilde boot is de Mallegat, die maar liefst 295 keer is afgeschreven. Dit onderstreept dat deze nieuwe boot in een goede behoefte voorziet. Ook de nieuwe skiffs Grutto en Kievit worden veel afgeschreven (beide rond de 150 x). De gebruiksfrequentie per type boot geeft een goed inzicht en zal vanzelfsprekend worden ingebracht in de discussie over het botenplan.

Een ander doel van het systeem is om gebruik van roeimateriaal over een groter deel van de dag te verdelen. Op zaterdag zien we dit inmiddels gebeuren, op zondag clustert het gebruik zich nog steeds voornamelijk op het eerste deel van de ochtend. Dus daar is nog wat ruimte voor verbetering. Invoering van bloktijden voor C-materiaal is een optie, maar vooralsnog willen we kijken of het piekgebruik zich vanzelf wat meer spreidt over de dag.

Binnenkort zal er een computer in de loods worden geplaatst om daar gemakkelijk te kunnen afschrijven.
We vragen iedereen ook om de spelregels van het afschrijven te respecteren:
– schrijf alleen een boot af als je zeker weet dat je deze ook daadwerkelijk zult gebruiken
– mocht je een gereserveerde boot toch niet gebruiken, verwijder dan je reservering. Dat kan gemakkelijk via MijnRoeienzeil. Het laten vervallen van je reservering kan nog een uur nadat je reservering is gestart. Daarmee komt de boot weer beschikbaar voor andere ploegen.
– mocht je zien dat er ploegen zijn die zich niet OK gedragen op het reserveringsplatform, spreek ze daar op aan of informeer ons (beheer.reserveringssysteem@roeienzeil.nl)

Tot slot: ook de ergometers kun je via het systeem reserveren. Met name in de winter wordt er ‘s avonds veel gebruik gemaakt van ergometers. Kijk op MijnRoeienzeil onder reserveringen om te zien of er een ergometer vrij is om te reserveren. Dat kan bijvoorbeeld al een paar dagen te voren.

No comments yet.

Geef een antwoord