Evenementen maanden Archives: april

Coachzeilen woensdagavond

Ben je een ervaren of beginnende zeiler. Vind je het leuk om  midden in de week je hoofd leeg te varen en wat te leren of gewoon te zeilen . Kom op de woendagavond lekker zeilen. Je word door Henk en Frank ingedeeld en gaat met de randmeren of de centaurs op pad.

 

Deelname kan slechts door A-, en studentenleden. Deelnemer dient in bezit te zijn van zwemdiploma’s A en B, een WA-verzekering en beschikken over zwemvest en zeilkleding. Noch Roei- & Zeilvereniging “Gouda”, noch de organisatie of instructeurs zijn aansprakelijk voor enige schade, welke dan ook, ontstaan door deelname aan deze activiteit.

Contactpersonen:

Henk Lenselink henk@lenselink.org
Frank Bos frank.bos@office.ziggo.nl

inschrijven

Cursus Klein Vaarbewijs (KVB2) / training theoretische kustnavigatie

Startdatum wo 14 maart
Vervolgdata wo 21 maart, wo 28 maart, wo 4 april
Starttijd 19:30
Eindtijd 22:00
Locatie Roei en Zeil
Uitgebreide info

Aansluitend aan de cursus Klein Vaarbewijs 1, organiseren we dit jaar voor belangstellenden ook de cursus Klein Vaarbewijs 2. Dit doen we in combinatie met een training theoretische kustnavigatie. Interessant en nuttig voor degenen die meegaan met het Zeelandweekend op de Oosterschelde en/of plannen maken voor flottielje zeiltochten in Kroatië of andere warme streken.

De organisatie is in handen van Gardi en Jan Willem.

Wat komt er aan bod:

Natuurlijk de exameneisen voor KVB 2:

 • ·         De wettelijke bepalingen voor zover deze van belang zijn voor de veiligheid van de vaart op deruime vaarwateren waarop vaarbewijs II wordt vereist.
 • ·         Navigatie
 1. 1.       Meteorologie.
 2. 2.       Nautische kaarten, boekwerken, getijtafels, stroomatlassen lezen en begrijpen
 3. 3.       Koers – en plaatsbepaling;
 • gebruik van kompas bij koersen en peilingen
 • herleiden van een koers in verband met de invloed van wind en stroom
 • horizontale en verticale getijbeweging en het  benutten daarvan voor de navigatie

 

Voor het KVB 2 examen oefenen we het uitzetten van koersen op de oefenkaarten van Waddenzee en Markermeer (examenkaarten voor het Vamex examen).

Naast deze kaarten kunnen we ook oefenen met de Hydrografische kaarten 1805 van de Zeeuwse stomen en de stroomatlas HP33. In de training theoretische kustnavigatie komen ook onderwerpen aan bod, specifiek voor het weekend op de Oosterschelde:

 • Welke betonning komen we tegen tussen Bruinisse en de Oosterscheldekering?
 • Tussen hoe laat voor HW(hoogwater) tot hoe laat na HW kunnen we met een First 25.7 onder de Zeelandbrug doorvaren?
 • Op welke tijden t.o.v. HW is de haven van Stavenisse bereikbaar voor een First 25.7?
 • Op welke tijden t.o.v. HW is de geul de Dorstman bevaarbaar?
 • Op welke tijden t.o.v. HW valt de Vondelingsplaat droog en is er kans dat je er zeehanden kunt zien?

 

Wanneer:             woensdagavonden:  14, 21, 28 maart en 4 april.

Kosten: Gratis, voor het zelf kunnen uitvoeren van de oefeningen en het kunnen maken van het examen KVB 2 is het wel nodig dat de cursisten zelf een plotter en passer aanschaffen

 

 

inschrijven KVB2/kustnavigatie

Open Dag zaterdag 4 april 2020, uitgesteld

(18 januari 2020, Commissaris Verenigingsleven)

Op zaterdag 4 april 2020 opent de RZVG haar deuren voor belangstellenden en mogelijk nieuwe leden voor onze vereniging.

Vanaf ongeveer 11:00 worden geïnteresseerden bij het hek door vrijwilligers opgevangen, naar onze sociëteit begeleid en ontvangen met een kopje koffie. Afhankelijk van hun interesse, roeien en/of zeilen, worden ze rondgeleid langs de voor hen interessante afdelingen van onze vereniging, waarna de mogelijkheid geboden wordt om onder begeleiding van een instructeur een tochtje te maken in respectievelijk een roei- of zeilboot.

Het doel van een dergelijke Open Dag is – nog net voor de opening van het seizoen – nieuwe leden te werven. Wij verzoeken je dan ook om het eventuele ongemak op de steiger deze dag een beetje voor lief te nemen.

Het moge duidelijk zijn dat er voor een dag als deze een beroep wordt gedaan op nogal wat vrijwilligers voor instructie, gastheer- c.q. gastvrouwschap, administratie, rondleiding, en veel meer. Mocht je interesse hebben om op deze dag je steentje bij te dragen, dan kun je je inschrijven via MijnRoeienzeil.

Wij rekenen op je!

Coachzeilen woensdagavond

Deelname kan slechts door A-, en studentenleden. Deelnemer dient in bezit te zijn van zwemdiploma’s A en B, een WA-verzekering en beschikken over zwemvest en zeilkleding. Noch Roei- & Zeilvereniging “Gouda”, noch de organisatie of instructeurs zijn aansprakelijk voor enige schade, welke dan ook, ontstaan door deelname aan deze activiteit.

Contactpersonen: Jan Willem Janse, janwillem.janse@hetnet.nl en Henk Lenselink, henk@lenselink.org

Onderlinge Zomerwedstrijden

De Zomerwedstrijden op Reeuwijk zijn een samenwerking tussen GWV Elfhoeven en de Roei & Zeil Vereniging Gouda. Het zijn wedstrijden voor alle eenheidsklassen maar ook voor polyvalken en centaurs.
De eerste start zowel bij Elhoeven als de Roei & Zeil is om 11.00 uur. Zowel voor als na de lunch kunnen er dan twee wedstrijden gevaren worden.
Inschrijfgeld: 2,50 Euro per persoon.

 

22 april/ elfhoeven

6 mei / roei en zeilvereniging/ gouda

23 september /Roei en zeilvereniging Gouda

 

klasses: 16m2, Laser, O-Jol, Splash, Valk, Randmeer, Optimist A, Optimist B, Optimist C, 420, RS Feva, Pampus, RS 500, Open Klasse.

Zomerwedstrijd 3Dit is een wedstrijd  uit een serie van 3 welke afwisselend bij de Roei en Zeil en Elfhoeven wordt gehouden

 

inschrijven