NK teamzeilen jeugd U19 RS Feva

Een NK teamzeilen op de Roei- en Zeilvereniging “Gouda”, mooier kan niet!

Aankondiging: Op 29 en 30 juni organiseert de Roei- en Zeil het NK teamzeilen jeugd (U19) in de RS Feva. Vorig jaar hebben een aantal enthousiaste zeilers van de vereniging meegedaan aan het NK teamzeilen voor volwassenen op de Kralingse plas. Hieruit is het enthousiasme gegroeid om het ‘missende deel’, het NK voor de jeugd, te organiseren. De club heeft een rijke historie als het gaat om teamzeilen, met als twee hoogtepunten het Nederlands kampioenschap in 2013 en 2015.

Sinds enkele jaren wordt het NK teamzeilen voor de jeugd niet meer georganiseerd.
Ontzettend jammer! Vooral omdat teamzeilen zo’n mooie discipline is binnen het wedstrijdzeilen. Bij teamzeilen strijden twee teams met elkaar om niet laatste te worden. Zo wint het team dat 2e en 3e is t.o.v. het team dat 1e en 4e is. Een team bestaat uit twee boten, en een team heeft dus in totaal vier zeilers.

We varen de wedstrijden op de ’s-Gravenbroekse plas, pal voor de sociëteit. Het terras
fungeert dit weekend als de ideale tribune om van dit zeilgeweld te genieten onder het genot van een hapje en een drankje.

Inschrijven kan via het inschrijfformulier en is definitief nadat de inschrijfkosten van €100 per deelnemend team zijn overgemaakt. Het betreft een U19 activiteit, dat betekent dat de deelnemer op 29 juni geen 19 mag zijn.

Voor verdere vragen of informatie kunt u contact opnemen met teamzeilen@roeienzeil.nl
Bram Elzinga & Quentin Fabrie

Aankondiging voor het Nederlands kampioenschap Teamzeilen U19 2024 (Notice of Race)
Flyer Nederlands Kampioeschap teamzeilen U19
Inschrijfformulier