Evenementen maanden Archives: maart

Opschoondag- Zeilboten optuigen, uitgesteld

De lente komt eraan! Daarom moeten de handen uit de mouwen worden gestoken voor het opschonen van de zeil- en roeiboten

 

Zeilboten
De Kielboten, Centaurs en Zwaardboten/Laser Vago’s gaan weer het water in en moeten worden schoongemaakt en opgetuigd. Na het schadeherstel en (preventief) onderhoud in de afgelopen winter, worden op deze dag de boten weer opgetuigd, masten en zeilen gecheckt, inventaris gecontroleerd en een eindcheck gedaan om weer veilig het water op te kunnen en te genieten.

Hierbij kunnen we veel enthousiaste vrijwilligers gebruiken. Je hebt geen vooropleiding nodig, want iedereen kan schoonmaken en met jouw inzet en oog voor detail kunnen we een schone voorjaarsstart maken.

We vragen zowel enthousiaste volwassenen maar ook jeugdleden voor de schoonmaak en het optuigen van de boten. We starten op de zaterdagmorgen rond 9.30 uur, lunchen samen en gaan door tot in de middag.

Roeiboten
Ook de roeiboten krijgen een schoonmaakbeurt. Van 9.30 – 13.00 uur worden alle C- en D-roeiboten extra goed schoongemaakt en nagekeken. Hiervoor zijn 4-6 personen nodig die, samen met de roeiers die van het water komen, de boten onderhanden nemen.

Schrijf je nu in als vrijwilliger via mijn RoeienZeil. We rekenen op je!

ROEI idee avond

Heb jij goede ideeën over hoe we de roeiafdeling beter op de kaart kunnen zetten, ben je geïnteresseerd in hoe we de vereniging nog leuker kunnen maken en/of jeuken je handen om mee te helpen iets te organiseren (ook kleine dingen)? Dan is dit nu je kans!

Op donderdag 30 maart vanaf 19.30 uur organiseren we een avond, waarop het doel is inzicht te krijgen in de wensen van onze roeiende leden. En belangrijker nog, wat we in beweging kunnen zetten en hoe dat te organiseren.

Binnen het bestuur zijn we voortdurend bezig te kijken wat nodig is om onze vereniging aantrekkelijk te houden. Maar dat kunnen en willen we niet alleen. Ieder jaar is het weer een uitdaging om het onvermijdelijke verloop in aantal leden (door leeftijd, elders gaan studeren etc.) te beperken en nieuwe leden te winnen. Als bestuur denken we dat we verloop maar ook ledenbinding positief kunnen beïnvloeden door meer te organiseren. Ja, er zijn best wat individuele initiatieven op ploegniveau, maar het palet van in verenigingsverband aangeboden activiteiten kan en moet beter. Weet jij leuke activiteiten, deel ze met ons en anderen! Of ga aan de gang om het te organiseren en laat ons weten wat je nodig hebt.

Dus kom meepraten en -doen. Donderdag 30 maart a.s. vanaf 19.30 uur op de sociëteit.
Laat ons via deze link even weten als je van plan bent te komen (dat maakt organisatie van de avond gemakkelijker). Een paar dagen voor aanvang zal je dan wat nadere informatie ontvangen. Maar ook zonder aanmelding ben je van harte welkom.

Inlichtingen bij Vincent Zimmerman, roeicommissaris@roeienzeil.nl

Cursus Klein vaarbewijs 1-Z

Deze winter wordt de cursus 2x aangeboden. KVB-1-M wordt op maandagavond gegeven (8/1, 15/1, 22/1 en 29/1).
KVB-1-Z wordt op zaterdagmiddag gegeven (20/1, 27/1, 3/2 en 10/2)