Fifty-Fit roeien

Voor de leden die tijdens de winterstop hun conditie op peil willen houden of willen verbeteren organiseren we traditioneel op de dinsdagmiddag gedurende de maanden oktober, november en begin december van het lopende jaar een 10-tal Fifty-Fit activiteiten. Medio februari van het nieuwe jaar worden die gevolgd door nog een aantal.

Vanaf de eerste dinsdag in oktober om 13.30 uur gaan we weer van start.

We beginnen in de sociëteit met een warming-up van een kwartier, gaan vervolgens minimaal een half uur op de ergometer, of als het weer het toelaat, de boten in (C4+, C2+), de keuze is aan de deelnemers. Daarna komen we in de sociëteit weer bij elkaar voor de cooling-down, die ook ongeveer een kwartier duurt.

Zowel op de ergometers als in de boten worden oefeningen gedaan met het doel de conditie op een hoger peil te brengen en eventueel ingeslopen fouten in de roeihouding of roeihaal te corrigeren. De ervaring van de afgelopen jaren leert, dat aan het einde van de cursus de conditie inderdaad verbeterd is. Ook is er geslepen aan roeihouding en roeihaal.

Het doel van Fifty-Fit is ook verbinding en gezelligheid en daarom praten we na en drinken we met elkaar nog een kop koffie of thee. Van de deelnemers aan de Fifty-Fit activiteiten wordt een kleine bijdrage hiervoor verwacht, de coördinator verzorgt dat verder. Ter afsluiting van de lessen wordt traditioneel een stadsexcursie of een wandeling door een mooie polder georganiseerd voor de deelnemers.

Je kunt deelnemer worden van Fifty-Fit roeien door het verzoek en jouw e-mailadres te sturen naar de coördinator. Aan Fifty-Fit roeien kan iedereen met een BRO-diploma deelnemen, de roei- en stuurvaardigheid worden met een 0-meting beoordeeld door 2 ervaren instructeurs.

Coördinator: Hans Boer : tel 06 53237655 of via recreatieroeien@roeienzeil.nl

Vragen over verdere platform roeiactiviteiten: recreatieroeien@roeienzeil.nl