Fifty Fit

(7 september 2017, Roeicommissaris)

Vanaf dinsdag 3 oktober a.s. om 13.30 uur gaan we weer van start met ‘Fifty Fit’.

Veel leden hebben in het voorjaar en de zomer weer de nodige tijd aan hun conditie besteed. Voor de leden die hun conditie niet willen zien teruglopen of zelfs willen verbeteren, organiseren we wederom op de dinsdagmiddag in het najaar en het begin van de winter (2017) een aantal lessen. Vanaf 3 oktober tot en met 28 november zijn dat er 9.

We beginnen in de sociëteit van de Roei- en Zeilvereniging met een warming-up van ruim een kwartier, gaan vervolgens minimaal een half uur op de ergometer, of als het weer het toelaat, de boten in (C4+, C2+); de keuze is aan de deelnemers. Daarna komen we in de sociëteit weer bij elkaar voor de cooling-down, die ook ongeveer een kwartier duurt.

Zowel op de ergometers als in de boten worden oefeningen gedaan met het doel de conditie op peil te houden en – daar waar gewenst en mogelijk – eventueel ingeslopen fouten in de roeihouding of roeihaal te corrigeren. De ervaring van de afgelopen jaren leert, dat aan het einde van de cursus de conditie inderdaad verbeterd is. Ook is er geslepen aan roeihouding en roeihaal.

Fifty Fit heeft ook een nevendoel: de sociale contacten. Daarom praten we na en drinken we met elkaar nog een kop koffie of thee. De coördinator verzorgt dat.

Traditioneel sluiten we e.e.a. af  met een stadsexcursie, al dan niet gecombineerd met een wandeling door de natuur. Dit keer in de week van 4 tot en met 9 december (gehele dag).

Nadere informatie kunnen jullie krijgen bij de coördinator:
Hans Boer : via e-mail fam.boer-smit@wxs.nl of tel. 06 53237655

No comments yet.

Geef een reactie