Goud op ergometer voor Dirrik Maitland en Lisa Bruijnincx

(29 januari 2018, Toine Vergroesen)

Twee Goudse junioren hebben op de afsluitende ergometer wedstrijden genadeloos toegeslagen. Zaterdag 27 januari j.l. won Dirrik (11 jaar) goud bij de Baarne Ergometer Kampioenschappen in de categorie voor jongens tot en met 12 jaar over een afstand van twee keer 250 m. Zondag 28 januari herhaalde Lisa (16) op de Ergohead in Amsterdam dit kunstje, door in de categorie voor meisjes tot en met 18 jaar in 20 minuten de grootste afstand af te leggen. Beiden deden dat in een nieuw PR en met ruime afstand op de concurrentie.

Dirrik

Dirrik was de enige Goudse vertegenwoordiger bij de B.E.K. Een wedstrijd over 2 keer 250 m. Tevens de laatste wedstrijd in een serie van drie, waarover een totaal klassement wordt opgemaakt. Zijn eerste wedstrijd raffelde hij af in 52.4 sec, een nieuw PR, waarbij hij een maximum snelheid haalde van 1:36 over 500 m. Zijn tweede wedstrijd deed hij iets beheerster in 53.4 sec, maar altijd nog ver vóór de concurrentie die niet binnen de 1 minuut wist te finishen. Daarmee was hij met 6 gewonnen heats over drie wedstrijden overduidelijk winnaar van het klassement. De gouden medaille voor deze wedstrijd en de beker voor het overall klassement waren beide binnen!

Lisa

Lisa was één van de drie Goudse vertegenwoordigers bij de Ergohead. Een wedstrijd over 20 minuten. Annelotte (13) en Henriëtte (15) Maitland deden mee in de categorie voor meisjes tot en met 16 jaar. Annelotte werd 4e met een nieuw PR van 4773 m, Henriëtte werd 10e. Lisa startte haar eerste wedstrijd in de categorie voor meisjes tot en met 18 jaar. Dat was voor haar geen beletsel het hele veld aan te vegen. Met een dik nieuw PR van 5373 m eindigde ze met bijna 150 m voorsprong op de één jaar oudere nummer 2.

No comments yet.

Geef een reactie