Gouda 2x beste roeivereniging!

(31 januari 2017, Toine Vergroesen)

De Baarnse Ergometer Kampioenschappen (BEK) bij watersportvereniging De Eem zijn op 28 januari j.l. geëindigd in een waar prijzen festival. De BEK was de derde en laatste korte afstand wedstrijd in een serie van drie. Tijdens deze wedstrijd zijn individueel drie gouden en een bronzen medaille gewonnen. Daarnaast nog twee bekers voor de individuele klassementen over de drie wedstrijden, en als klap op de vuurpijl won Gouda zowel het verenigingsklassement van de BEK als het overall verenigingsklassement van de drie wedstrijden samen!

Meisjes tot en met 14 jaar (2 keer 250 m)
Annelotte had in haar categorie met ruim 20 deelneemsters wederom veel tegenstand. Daar zat dit keer weer de roeister bij die haar de eerste wedstrijd bijna verslagen had. Deze was nu duidelijk beter voorbereid en was de eerste heat dan ook 0.5 sec sneller dan Annelotte, ondanks dat ze wederom een PR realiseerde in 51.9 sec. Conditie is echter ook belangrijk en waar Annelotte haar PR in de tweede race evenaarde, bleek haar tegenstandster in de tweede heat ruim een seconde langzamer. Goud! Met winst op alle drie de wedstrijden was daarmee ook duidelijk dat het individuele klassement (met beker) in de knip zat.

Meisjes tot en met 16 jaar (2 keer 500 m)
Lisa, nog niet helemaal hersteld van haar vermoeienissen van de afgelopen weken, was desondanks een klasse apart. Met twee gedegen races, gemiddeld iets onder de 1:40, bleef ze de concurrentie ruim 10 sec voor. Net als bij Annelotte was daarmee naast de gouden plak ook de klassementsbeker gewonnen.

Henriëtte kon het dit keer net niet bolwerken om wederom op het podium te eindigen. De toetsweek had zijn tol geëist. Een nieuw PR zat er dit keer niet in, terwijl de tegenstand iets sterker was dan bij de voorgaande wedstrijden. Desondanks een verdienstelijke vijfde plaats en een tweede plek in het eindklassement.

Ingehuurde krachten
Aangestoken door de successen van hun roeiende zussen, besloten Dirrik Maitland (10) en Maxim van der Zee (15) eens te kijken of roeien ook iets voor hen is. Dat ze nog geen lid zijn van de Roei en Zeil hinderde ons niet ze toch maar Gouda te laten vertegenwoordigen; dat deden ze met verve.

Dirrik haalde met een hele mooie 59.9 sec (over 250 m) een derde plaats in de eerste heat in het jongens veld tot en met 12 jaar. Ondanks dat het in de tweede race iets minder ging wist hij zijn podiumplek te verdedigen. Brons!

Maxim deed het zelfs nog beter in de categorie jongens tot en met 16 jaar. Met een voortreffelijke 1:37 over 500 m wist hij de eerste race ruim te winnen. Ook voor hem was de tweede race consolideren en dat deed hij uitstekend. Goud!

Verenigingsprijzen
Mede dankzij beide ingehuurde krachten was Gouda op de BEK de meest succesvolle vereniging. Dat leverde een mooie wisselbeker op, die binnenkort te bewonderen zal zijn in de prijzenkast van de club. Dat daarmee ook het totaal klassement van de verenigingen gewonnen werd was helemaal een verrassing. Ik hoop dat deze nog grotere wisselbeker niet te groot is voor de prijzenkast……

No comments yet.

Geef een reactie