Gouda doet vooraan mee in coronaversie van LKIR

Tijdens de Laak Kampioenschappen Indoor Roeien (LKIR) op 27 november, die dit CORONA-jaar weer door heel Nederland zijn gehouden, hebben de Goudse roeiers veel topklasseringen behaald, waaronder 7 medailles. Goud was er voor Sarah van Buren (meisjes tot 10 jaar), Timme Berendsen (jongens tot 14 jaar) en het estafette team met Timme, Hugo Slangen, Thijs Wiggers en Mees van de Westen (jongens tot 14 jaar). Zilver was er voor Hugo (jongens tot 16 jaar) en Sjoerd Verweij (jongens 18 jaar). Brons was er voor Wendy de Keijzer (meisjes tot 18 jaar) en Mees (jongens tot 14 jaar.

Goudse LKIR
Dit jaar hebben we er op de club een eigen feestje van gemaakt door in de sociëteit 4 ergometer à la de Goudse wintermijl op elkaar aan te sluiten. Daarop werden 2 keer 4 heats geroeid. Twee heats over 250 m, voor roeiers tot 14 jaar en twee heats over 500 m voor roeiers boven de 14 jaar. Tussen de heats zat anderhalf uur pauze, die werd gevuld met uitrusten, eten, drinken, chillen en spelletjes. Na beide heats werd er nog een estafette over 1000 m geroeid met 2 teams van elk 4 roeiers. Een van de teams, bestaande uit Hugo, Timme, Mees en Thijs, deed mee met de officiële wedstrijd voor jongens tot 14 jaar. Die wonnen zij glansrijk, maar op Gouda werden zij nipt (met 1 seconde) verslagen door een gemengd Gouds team, bestaande uit Sjoerd, Emma, IJsbrand en Kaya.

Resultaten
De resultaten van alle wedstrijden zijn samengevat in de volgende link: Overzicht resultaten

Als vereniging is Gouda met 12 deelnemende roeiers als 2e geëindigd, vlak achter Willem III dat met 31 roeiers deelnam. Kwantiteit won het in dit geval dus net van kwaliteit.

Vervolg
Dit was de eerste wedstrijd in een serie van drie, waarover een totaalklassement wordt opgemaakt. Op naar de tweede wedstrijd op 15 januari 2022 georganiseerd door Michiel de Ruyter. Het is nu nog onduidelijk waar die wedstrijd gehouden gaat worden, in Uithoorn of toch weer in Gouda.

(29 november 2021, Toine Vergroesen)

 

No comments yet.

Geef een reactie