Gouda haalt goud in corona versie van MdR junioren ergometer wedstrijden

(18 januari 2021, Toine Vergroesen)

Tijdens de Michiel de Ruyter (MdR) junioren ergometer wedstrijden die door Corona op de eigen club zijn gehouden, hebben Bente van der Westen (15 jaar), Alix Muskens (14 jaar) en Hugo Slangen (12 jaar) goed gepresteerd. Hugo won goud in de categorie jongens t/m 14 jaar (J14), Bente won goud in de categorie voor meisjes t/m 16 jaar (M16) en Alix was in dezelfde categorie 4e.

Corona-versie
Door de corona maatregelen kon de MdR dit jaar niet op Michiel de Ruyter in Uithoorn worden gehouden, en zelfs niet indoor op de eigen club. Iedere deelnemer moest op zijn eigen club in de buitenlucht de wedstrijd op de ergometer roeien en de resultaten naar de wedstrijdorganisatie sturen. Het deelnemersveld was met deelnemers uit Amsterdam, Haarlem, Deventer, Zwolle en Steenwijk, veel groter dan normaal. Het jammere was dat sommige roeiers niet mee konden doen omdat hun clubs de ergometers aan leden hadden uitgeleend.

Hugo
Hugo roeide in het J14 veld met 44 deelnemers twee keer een geweldige 250 m. De eerste keer ramde hij ruim een halve seconde van zijn PR af, en de tweede keer evenaarde hij zijn oude PR, waardoor hij met afstand goud won. De prijsuitreiking volgt later, omdat de medailles worden opgestuurd.

Bente
Bente was met afstand de sterkste in het M16 veld. In beide races over 500 m hield ze de complete tegenstand ver achter zich. Ook in de oudere leeftijdscategorieën was er niemand sneller. Een nieuw PR en een gouden medaille waren het resultaat.

Alix
De een jaar jongere Alix startte in hetzelfde veld als Bente. Dat resulteerde uiteindelijk in een meer dan verdienstelijke vierde plaats overall, slechts 0,2 sec van het brons.

Vervolg
Dit was de tweede wedstrijd in een serie van drie, waarover een totaalklassement wordt opgemaakt. Zowel Hugo als Bente leiden hun categorie en Alix staat daarin derde. Op naar de laatste wedstrijd op 30 januari 2021, georganiseerd door roeivereniging de Eem. Hopelijk mogen we dan nog sporten.

No comments yet.

Geef een reactie