Goud(a) op corona versie van de Baarnse Ergometer Kampioenschappen

(1 februari 2021, Toine Vergroesen)

Tijdens de Baarnse Ergometer Kampioenschappen (BEK) die door de coronamaatregelen op 31 januari j.l. op de eigen club zijn gehouden, waren Bente van der Westen (15), Alix Muskens (15) en Hugo Slangen (12) zeer succesvol. Hugo won goud in de categorie jongens t/m 14 jaar (J14), Bente won goud in de categorie voor meisjes t/m 16 jaar (M16) en Alix was in dezelfde categorie 4e.

Corona-versie
Door de coronamaatregelen kon de BEK dit jaar niet op de Eem in Baarn worden gehouden, maar moest iedereen op de eigen club de wedstrijd afwerken en de resultaten naar de wedstrijdorganisatie sturen. Het deelnemersveld was daardoor wel een stuk groter dan normaal, maar met directe tegenstanders naast je is natuurlijk altijd leuker.

Hugo
Hugo roeide in het J14 veld met uiteindelijk 45 deelnemende roeiers een degelijke eerste en een goede tweede 250 m. Licht gehinderd door de naweeën van een val bleef hij de eerste keer anderhalve seconde van zijn PR af en lag hij gedeeld tweede. De tweede keer ging hij bijna een seconde sneller, waardoor hij uiteindelijk met bijna 2 seconden voorsprong goud won.

Bente
Zoals verwacht was Bente veruit de sterkste in het M16 veld. Ook de oudere leeftijdscategorieën was ze de baas. Dat bood gelegenheid om een wat andere race opbouw uit te proberen. Dat resulteerde in twee degelijke races met veel controle en een gouden medaille.

Alix
De bijna een jaar jongere Alix startte in hetzelfde veld als Bente. Dat resulteerde uiteindelijk in een meer dan verdienstelijke vierde plaats. Haar eerste race was al goed, maar in haar tweede race scherpte ze haar PR met een halve seconde aan. Klasse!

Klassement
Dit was de laatste wedstrijd in een serie van drie, waarover een totaalklassement is opgemaakt. Hugo won de categorie J14. Bente won de categorie M16, waarin Alix als derde eindigde. De bijbehorende medailles en bekers worden later toegestuurd.