Gouda sluit nationaal roeiseizoen 2015-2016 succesvol af

(5 juli 2016, Toine Vergroesen)

Tijdens de NSRF roeiwedstrijden op de Bosbaan in Amsterdam op 2 en 3 juli j.l., hebben de Goudse deelnemers Thomas Kolkman (18), Tom Kosse (17), Sera Weevers (16), Anne-Fleur van der Zee (15) en de zussen Henriette (13) en Annelotte Maitland (12) het roeiseizoen in stijl afgesloten. Er waren ruim 1000 ploegen uit heel Nederland, aangevuld met enkele buitenlandse ploegen. De 10 junioren wedstrijden waarin gestart werd, leverden 4 overwinningen, 1 tweede en 1 derde plaats op. Daarnaast regende het persoonlijke records.

Anne-Fleur_met_de_acht-met-stuurvrouw

Anne-Fleur met haar 8+

Sera_met_de_vier-zonder

Sera met haar 4-

Topprestaties Sera en Anne-Fleur
Gouddelvers waren deze keer Sera en Anne-Fleur. Beiden wonnen hun wedstrijd in de skiff, beiden in een persoonlijk record. Sera in de leeftijdscategorie tot en met 18 jaar, Anne-Fleur in de leeftijdscategorie tot en met 16 jaar. Sera versloeg daarnaast in een gelegenheidsvier zonder stuurvrouw met meisjes van RIC en De Amstel nipt de Belgische concurrentie. Anne-Fleur won overtuigend in de gestuurde acht. Samengesteld uit 2 ploegen die Nederland over 4 weken zullen vertegenwoordigen op de Coupe de la Jeunesse in Poznan, werd zonder enige voorbereiding gewonnen met ruim 100 m voorsprong in een internationaal aansprekende tijd!

PR verpulverd
Ook Tom leverde een puike prestatie. Soepel laverend over de hoge golven, die door de sterke meewind vooral in de tweede helft van de baan de kop opstaken, roeide hij naar een mooie tweede plaats en verpulverde en passant zijn PR met 10 sec. In een geweldige eindsprint kwam hij slechts een meter te kort voor de winst in de skiff. Voor Thomas, die pas in september bij de wedstrijdgroep kwam, waren de omstandigheden nog net iets te lastig. Net als Tom startend in de skiff voor jongens tot en met 18 jaar, kwam hij ondanks verwoede pogingen niet verder dan een vijfde plaats.

Zeer vermeldenswaard tenslotte waren de prestaties van Henriette en Annelotte in de skiff voor meisjes tot en met 16 jaar. Beiden roeiden hun eerste 2 km wedstrijd ooit en lieten zien dat ze ondanks hun jeugdige leeftijd al aansluiting met dit veld hebben gevonden. Met de toekomst van het junioren roeien bij Gouda zit het voor wat de meisjes betreft voorlopig wel goed. Dus jongens: ‘de bal ligt nu bij jullie!’.

No comments yet.

Geef een reactie