Gouda succesvol op de Bosbaan

(24 mei 2016, Toine Vergroesen)
Tijdens de Hollandia roeiwedstrijden van 21 en 22 mei j.l. op de Bosbaan in Amsterdam, met ruim 850 ploegen uit heel Nederland, hebben de Goudse deelnemers Thomas Kolkman (18), Tom Kosse (17), Gert Velthuizen (16) en Anne-Fleur van der Zee (15) uitstekende resultaten behaald. De 9 junioren wedstrijden waarin gestart werd, leverden 3 overwinningen en 2 tweede plaatsen op.

prijs-in-de-dubbeltweeVooral Anne-Fleur grossierde in eremetaal. Ze won zaterdag zowel in de dubbeltwee, als in de gestuurde acht, beide in de klasse voor meisjes tot en met 16 jaar. Bijzonder was dat het in beide gevallen haar eerste optreden in deze ploegen was en dat ze beide keren op slag zat en daarmee de race bepaalde. De concurrentie in de dubbeltwee werd, na een al duidelijk gewonnen voorwedstrijd, in de finale compleet zoek geroeid. Uitstekend gesteund door de boegroeister Jessy Vermeer (RIC) eindigde ze 10 seconden voor de rest van het veld. In de acht, waarin ze met roeisters van RIC, Amstel en Viking en een stuurvrouw van HEMUS voer, moest van de eerste tot de laatste meter gestreden worden om de winst. Dankzij een geweldige eindsprint wisten ze de overwinning uit het vuur te slepen.

Door de zware inspanningen op zaterdag was zondag de aanwezige energie duidelijk minder. Desondanks wist ze zowel alleen in de skiff, als (wederom op slag) met roeisters van RIC en Amstel nog twee zeer verdienstelijke tweede plaatsen te behalen.

Ook Gert en Thomas kenden succes op zaterdag. Als vers Gouda lid (Gert komt dit seizoen nog wel uit voor Alphen) wist hij zijn heat in de skiff voor jongens tot en met 16 jaar overtuigend te winnen. Thomas lukte dat niet in zijn heat in de skiff voor jongens tot en met 18 jaar, maar hij wist wel zijn PR met ruim 15 seconden te verbeteren.

No comments yet.

Geef een antwoord