Goudse junioren overwinnen tegenslag én tegenstand

26 maart 2022, Amstel

Team Gouda heeft bij de jongens in de categorie tot en met 14 jaar veel indruk gemaakt. Niet alleen werd de gestuurde dubbelvier verpletterend gewonnen, ze waren ook nog ruim 15 seconden sneller dan de jongens in de categorie tot en met 16 jaar. En dat terwijl de dag met een grote tegenvaller begon.

’s-Ochtends een half uur voor vertrek kwam de onheilstijding dat Dauwe, de slag van de vier, ziek was en niet mee kon doen. Erg jammer, want de ploeg had de laatste twee weken in die samenstelling veel progressie geboekt. Dat was snel schakelen. Timme werd van plek 2 naar slag overgeheveld en Hugo nam plaats in de boot. Een winter lang trainen met 5 roeiers in continu wisselende samenstelling heeft de ploeg flexibel gemaakt. Allemaal even balen voor Dauwe en dan door naar de wedstrijd.

De wedstrijd werd uitgebreid doorgesproken en stuurman Ruben op alle mogelijke situaties voorbereid, om vervolgens goed te gaan inroeien en daarna aan te sluiten voor het gebruikelijke lange wachten voor de start. De ploeg ging furieus van start en al na 500 m werd de eerste tegenstander gepasseerd. De ploeg bleef maar doorstomen en al gauw werd de volgende ploeg opgepeuzeld. Vanaf de Berlage brug werd met een vlammend eindschot nog bijna de derde ploeg gepakt, maar die werden gered door de finish. De 2500 m werden in 9:09.0 afgelegd en dat met een licht windje tegen. Ga er maar aan staan.

Na drieënhalf uur wachten konden de welverdiende blikken eindelijk in ontvangst worden genomen. De overwinning werd aan Dauwe opgedragen, die een belangrijk aandeel heeft gehad in deze ploegprestatie. Dat geldt overigens ook voor Emma, die net als Ruben vele uren als stuur de ploeg heeft bijgestaan.

Over 2 weken gaan we België veroveren en Gent onveilig maken…

(27 maart 2022, Toine Vergroesen)

One Response to Goudse junioren overwinnen tegenslag én tegenstand

  1. Irene Wattel 05/04/2022 at 19:21 #

    Supergoed jongens! Het was vast een indrukwekkende ervaring !

Geef een reactie