Goudse Mijl nieuws

Nog even… en dan is het weer zover. Op zondag 19 september a.s. staat de Goudse Mijl gepland. De Goudse Mijl is een 1609 meter boord aan boord race op een vierploegenbaan voor zowel wedstrijdboten als C4 boten. We zijn blij dit jaar weer roeiers van andere verenigingen te kunnen verwelkomen.

Corona
Vanwege de geldende coronamaatregelen zal er dit jaar geen publiek aanwezig zijn en dienen alle roeiers en vrijwilligers bij binnenkomst een corona toegangsbewijs via de corona-app en hun ID te laten zien. Het corona toegangsbewijs kan zijn:
• Een vaccinatiebewijs d.m.v. QR-code
• Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur vóór de activiteit
• Een bewijs dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona

Daarnaast adviseren we een zelftest de dag voor de wedstrijd, ook wanneer je gevaccineerd bent. Bij een positieve uitslag kan je een vervanger inschakelen.

Allround ploegenklassement
Ook dit jaar is er weer een allround ploegenklassement voor zowel dames als heren. Deelnemende ploegen krijgen de mogelijkheid om als ploeg meerdere boten op het water te brengen en vervolgens deel te nemen aan het ‘ploegen klassement’, met natuurlijk bijpassende prijzen.

Dames: In het allround ploegenklassement voor dames zal de 4x+ ploeg naast hun ‘reguliere 4x+ veld’ tevens één 2x en één 1x gaan roeien (bestaande uit 3 roeisters (of stuur) die in de voorgaande 4x+ hebben geroeid). De gezamenlijk gecorrigeerde resultaten zullen het ploeg resultaat bepalen.

Heren: In het allround ploegenklassement voor heren zal de 8+ ploeg naast hun ‘reguliere 8+ veld’ tevens één 4x+ en één 2x gaan roeien (bestaande uit 6 roeiers (of stuur) die de voorgaande 8+ hebben geroeid). De gezamenlijk gecorrigeerde resultaten zullen het ploeg resultaat bepalen.

Recreatieve roeiers
Het is een traditie aan het worden bij de Goudse Mijl dat ook steeds meer recreatieve teamroeiers zich voorbereiden op deze wedstrijd. De Goudse Mijl is een prima afstand om mee te beginnen. Er wordt door de BRO roeiers dan ook al volop getraind voor de wedstrijd. En let op: bij de wedstrijd worden alle roeiers in het wedstrijdtenue van hun vereniging verwacht.

Aanmelden
Ben je nog niet aangemeld? Doe dit dan alsnog zo spoedig mogelijk en uiterlijk vóór 12 september via competitieroeien@roeienzeil.nl. Ervaren of beginnend roeier? Dat maakt niet uit. Met elkaar maken we er weer een mooie dag van.
Voor meer informatie kijk op www.goudsemijl.nl

(28 augustus 2021, Roeicommissaris)

No comments yet.

Geef een reactie