Goudse roei-jeugd sluit seizoen af met 5 overwinningen en selectie voor Team-NL

Op 6 en 7 juli 2024, tijdens de roeiwedstrijden van de Dutch International Youth Regatta (DIYR) hebben de roeiers van RZVG hun seizoen geheel in stijl afgesloten met overwinningen in de skiff, 2 keer dubbeltwee, dubbelvier en acht. Daarnaast is Hugo geselecteerd om Nederland in de skiff te vertegenwoordigen op de Coupe de la Jeunesse, die over vijf weken in Račice, Tsjechië gehouden wordt.

Zaterdag viel helaas samen met de eerste zomerstorm van dit jaar, die zich begin van de middag zodanig begon te manifesteren dat de wedstrijdorganisatie zich genoodzaakt zag de wedstrijden voor de rest van de dag af te gelasten. Erg jammer voor de roeiers, maar volkomen terecht. De snelste ploegen van de voorwedstrijden van die ochtend kregen de overwinningen toebedeeld. Zo wonnen Emma en Milou (RV Iris) de M16 2x en Hugo de J18 1x, waarmee hij zich kwalificeerde voor de Coupe. De J16 4x werd derde. De acht-wedstrijd met Anaïs en Emma en de skiff-wedstrijden van Erik en Mees gingen helaas niet door.

Zondag was het afgezien van wat regenbuien prima weer. Gelukkig bood de tent, geschonken door Kabepe Holding, voldoende ruimte om de roeiers droog te houden. De J16 2x werd gewonnen door Mees en Hugo. Ruben en Thijs werden vijfde in de finale. Door een ongelukkige loting haalden Dauwe en Timme de A-finale niet. Zij revancheerden zich door de C-finale te winnen in de vierde totaaltijd. Later op de dag wonnen deze zes roeiers samen met twee Groningers de J16 8+. Emma en Anaïs bestreden elkaar in de M16 4x. Emma in een West-Nederland combi, Anaïs in een Oost-Nederland combi. Het westen ging er met de prijzen vandoor. Het oosten werd derde. Erik werd vijfde in de J18 2x voor eerstejaars roeiers. Anaïs sloot de dag af met een derde plaats in de M16 1x.

Voor roeiers, coaches en ouders werd het weekend afgesloten met een gezellige BBQ. Dank gaat uit naar de coaches en de ouders die het gehele seizoen de broodnodige hand-en-spandiensten leverden en  enthousiast de roeiers ondersteunden.

 

(8 juli 2024 – Toine Vergroesen)

Comments are closed.