Goudse roeiers doen vooraan mee bij seizoensopening

Op 15 en 16 oktober j.l. was de Tromp Boat Race in Hilversum, voor wedstrijdroeiers traditioneel de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Bij deze wedstrijd over 5,3 km stonden de Goudse jongens direct weer te dringen om de ereplaatsen. Zowel Hugo in de skiff als Timme, Thijs, Dauwe en Mees in de door Ruben gestuurde dubbelvier wisten een tweede plaats te behalen.

Hugo wist, samen met zijn eveneens 14 jarige maatje uit Alkmaar, het hele skiffveld voor jongens t/m 16 jaar ruim achter zich te laten. Helaas voor Hugo was zijn maatje nog een dikke zes seconden sneller. De nummer drie, vorig seizoen nog 6e op de NK skiff, volgde op ruim 10 seconden achter Hugo. Dat belooft wat voor de rest van het seizoen.

Timme, Thijs, Dauwe en Mees waren de enige 14 jarige roeiers in het gestuurde dubbelvieren veld voor jongens t/m 16 jaar. Vakkundig gestuurd en opgezweept door Ruben wisten ze een mooie tweede plaats te behalen, minder dan een halve seconde voor de nummer drie en een kleine 15 seconden achter de winnaars.

In het dubbeltweeën veld voor meisjes t/m 16 jaar deden twee Goudse combinatie ploegen mee. Alix (16) roeide samen met DDS roeister Iuno (16) naar een vierde plek. Emma (13) behaalde samen met Iris roeister Milou (14) een, gezien hun nog jonge leeftijd, fraaie negende plek. Bente (17) eindigde in de skiff voor meisjes t/m 18 jaar op een negentiende plek.