Goudse roeisters slaan ook toe op de ZRB

(4 juni 2018, Toine Vergroesen)

Tilburg, 2 en 3 juni 2018.
Op de roeiwedstrijden van de Zuidelijke Roei Bond (ZRB) hebben de Goudse roeisters zich weer in de kijker geroeid. Henriette (15) en Annelotte (13) Maitland wonnen zaterdag beiden hun race in de skiff voor meisjes tot en met 16 jaar in respectievelijk de snelste en tweede tijd van 16 deelnemende roeisters. Zondag bundelden ze hun krachten en werd ook de dubbeltwee overtuigend gewonnen. Daarnaast haalde eerstejaars roeister Bente Ouderkerken (13) twee ereplaatsen in de skiff en de dubbelvier.

Zaterdag had coach André de roeisters goed geprepareerd voor de skiff wedstrijden. Eerst werd Bente na een goede race 2e in haar heat. Daarna won Annelotte met zo’n 100 m voorsprong overtuigend haar heat. Haar zus Henriette deed het vervolgens nog iets sneller en won haar heat met een vergelijkbare voorsprong. Coach Toine kon, net terug van de Bosbaan waar Lisa een WK selectie dag had, achter elkaar twee roeisters aan het erevlot verwelkomen.

Aan het eind van de dag roeide Bente in een dubbelvier naar een verdienstelijke 3e plaats samen met drie meisjes van ARZV uit Alkmaar. Zou het dan toch iets met kaas te maken hebben?

Zondag waren de dubbeltweeën aan de beurt. Omdat de organisatie moeite had met het grote aantal inschrijvingen moest er ’s ochtends eerst een tijdrace over 1500 m geroeid worden. De vier snelsten roeiden ’s-middags de finale. Bente, weer met een meisje van ARZV, roeide naar een verdienstelijke 8e plaats in een veld van 14 ploegen. Henriette en Annelotte wonnen de tijdrace en deden dat in de finale nog eens dunnetjes over. Met ruim 8 seconden voorsprong werd overtuigend het 3e blik van het weekend binnen gehengeld.